Røkland nå i Fiesta

S_Rokland_16_04_fiesta
Førstkommende lørdag stiller NM-lederen og Team Norway-føreren Steve Røkland og hans Svenske kartleser Patrik Barth til start i sesongens fjerde NM løp i rally, forrige gang duoen var i aksjon var EM løpet Circuit of Ireland som dessverre endte med en rulling forårsaket av at hjulboltene på høyre framhjul knakk.

Bilen fikk en god del skader, for å bygge opp igjen en ny strøken Peugeot 208R2 er et nytt ferdig bygget karosseri fra Peugeot-Sport i Frankrike på vei inn i verkstedet til Steve Røkland Motorsport. Det var skader på buret som gjorde at teamet valgte å bytte karosseri.

-Kjedelig med den rullinga i Irland, spesielt med tanke på at vi hadde fått opp et vinner tempo, det at hjul boltene plutselig knekker kunne ikke jeg gjort så mye med, uhell skjer og dette er en materialistisk sport også sier Steve og fortsetter,  etter å ha regnet litt på det var egentlig ikke valget så vanskelig, selvfølgelig er det mye arbeid og kostnader som står foran oss nå men jeg har med meg meget gode mekanikere som fikser dette enkelt så da er det bare opp til meg å fortsette jobbingen med den økonomiske biten av det. Jeg har noen fantastiske samarbeidspartnere som stiller opp for meg og det har etter uhellet i Irland også kommet til noen flere som ønsker å hjelpe meg, dette gir meg skikkelig motivasjon og boost til å fortsette å jobbe.

 

Steve har vunnet de tre første NM rundene i år og leder NM med god margin, en margin han håper å øke under helgens løp.

-Jeg har hatt en drømmestart på årets NM sesong med seier i alle løpene denne vinteren, at vi også har plassert så høyt på totallistene. En andre, tredje og femteplass totalt er helt utrolig.

 

Steve har nå inngått en avtale med Rolf Møller Motorsport om bruk av deres Fiesta ST på Sørlandet førstkommende helg,

-Ja nå skal jeg kjøre Fiesta ST igjen for første gang siden 2011, dette året ble jeg Norgesmester for første gang i rally og det var nettopp på Sørlandet det året jeg vant min aller første NM runde i rally, hadde vært kult om jeg hadde klart å gjenta den bedriften i år og jeg skal gjøre alt jeg kan for å prøve, sier Steve.

 

NM Stillingen i klasse 1 så langt i år

1.Steve Røkland            82 poeng

2.Håkon S. Frøslid        57 poeng

3.Miriam Aasli               39 poeng

 

Årets fjerde NM runde Rally Sørland har base i Kristiansand, løpet består av 120 km med fartsetapper fordelt og 220 km transport, første bil starter fra serviceområdet kl 9.00 lørdag morgen.