Røkland opp på pallpalass i Jr-EM

Auto - ERC Rally Estonia 2015
Team Norway-føreren Steve Røkland, som  hadde med seg Svenske Patrik Barth i kartleserstolen, kjørte fort og trygt inn til 4. plass i EM runden i rally som ble arrangert i Estland forrige helg. Dermed gikk han opp på tredjeplass sammenlagt i junior-EM.

Løpet hadde base og seviceområde i byen Otepää mens natteoppehold og start/målseremoni var lagt til storbyen Tartu, en enorm folkemenge hadde møtt opp for å følge start og målseremonien.

Løpet startet som vanlig med fritrening og tidskvalifisering og allerede her skulle det vise seg at Steve og Patrik i Peugeot 208R2 kom til å være med og kjempe i toppen da de kjørte inn til en tredje beste tid.

Det var jo knyttet noe spenning til nettopp dette løpet i og med at det er fryktelig raske veier i Estland, gjennomsnittshastigheten var så høy som nærmere 130 km/t på noen av etappene.

– Vi kjører ofte på raske veier i Norge også men dette er ekstremt fordi her er terrenget mye mer åpent og vi har ikke ”skogen” å lese veiretningen på, derfor må man her stole 100% på notene og ikke minst ha meget gode noter på dette rallyet og det føler jeg at vi hadde sier Steve,

Løpet sett under ett har vært en glede for det unge talentet fra Kongsvinger, en noe treg start på publikumsprøven inne i byen Tartu men tidstapet var ikke stort og når det skulle kjøres nærmere 200km med full fart var det dumt å overladde inne i byen på den glatte brosteinen som etappen gikk på.

Når løpet begynte på ordentlig ute i skogen lørdag morgen gikk det mye bedre og tidene var stort sett oppe blant de beste gjennom hele løpet,

– Det var ingen dramatikk igjennom de 200km med fullfart, alt gikk som på skinner og samarbeidet med kartleseren Patrik Barth fungerte utmerket utover i løpet, jeg har ingen ting å utsette på jobben han har gjort i bilen denne helgen og han har kommet med gode tips som har tilført meg kunnskaper også sier Steve.

I og med at Steve måtte stå over løpet i Belgia hadde han falt ned på en fjerdeplass i mesterskapet, med en fjerdeplass i dette løpet tok han tilbake tredjeplassen i mesterskapet, foran det siste løpet i Tsjekkia i slutten av August er stillingen nå slik at det er 4-5 førere som skal kjempe om andre og tredjeplassen i mesterskapet, seieren ble avgjort i helgen og den Svenske fabrikksføreren for Opel Emil Bergkvist sikret seg det edleste metallet ved å bli nummer to i helgen. Ralfs Sirmacis fra Latvia er på andreplass med 87 poeng, mens Steve Røkland har 79 og briten Chris Ingram 78.

Mesterskapet går over seks løp og førerne kan bare regne poeng fra fire av disse, med brutt løp i Irland i påsken og en ”walk over” i Belgia kan Steve øke poengsummen i Tsjekkia, han er absolutt med i kampen om sølvet i årets EM for juniorer.