Røkland opp til tredjeplass i EM

AUTO - ERC AZORES RALLY 2015
Helgens EM runde i rally skulle gi nok et godt resultat for  Team Norway-føreren Steve Røkland og hans Britiske kartleser James Aldridge. De gjennomførte Sata Rally Azorene med en meget sterk 3 plass, duoen var oppe på en andreplass etter noen fantastiske etappetider mot slutten av løpet.

-Dette har vært et utrolig eventyr sier Steve, det har vært mange utfordringer å ta tak i men jeg er fornøyd med resultatet, vi er faktisk raskest av de som ikke har kjørt løpet tidligere, vinneren Chris Ingram har vært her tidligere og det samme har Portugiseren  Diogo Gago som ble nummer to så jeg kan ikke være misfornøyd. Løpet er meget krevende med mange lure steder så erfaring og kunnskap fra etappene kan være veldig avgjørende, føler at vi har lagt et godt grunnlag for å kunne prestere bedre her ved en senere anledning, sier han.

Løpet startet på en grei måte, de tok ingen sjanser og var etter den første dagen på en fjerdeplass men allikevel bare 7 sekunder bak lederen.

På dag to økte de presset noe og vant den siste etappen før service, dette var den 22km lange prøven som går oppe ved vulkanen.

Vi hadde med oss to reservehjul som var planlagt brukt på denne prøven, det var dagens lengste og vi klarte å få en bestetid som var så god at vi rykket fra fjerde opp til en andreplass i sammendraget. Vi lå nå 7.3 sekunder bak Ingram men hadde en margin bakover på 11.2 til Latvieren  Ralf Sirmacis.

På de resterende etappene denne dagen skjedde det ikke så mye dramatikk og de avsluttet dagen på en andreplass.

Løpets siste dag startet med dramatikk, på den andre etappen ble det en snurring og et tidstap på ca 15 sekunder, dette var nok til å falle ned på en fjerdeplass, på løpets aller siste service ble det gjort en endring i setupen på bilen som sammen med nye dekk tydeligvis fungerte, de kjørte nok en gang inn til en suveren bestetid og var igjen oppe på en andreplass, dessverre ble det en punktering mot slutten av den siste etappen og de ble slått med fattige 9 sekunder og falt da ned på en tredjeplass.

Etter en herlig tid på vakre Azorene og med dette strålende resultatet krabber Steve opp til en tredjeplass i sammendraget i ERC Junior 2015