Røkland seiret i England

S_Rokland_13_GB_mai
Sist helg gikk den første runden i det britiske rallymesterskapet av stabelen, og Steve Røkland vant R2-klassen i sin Ford Fiesta R2.

Det var for anledningen Andy Baker Motorsport som driftet ungguttens bil, og med både nytt britisk team og britisk kartleser i James Aldridge var det mye nytt å venne seg til for Steve. Selv tok han omstillingen eksemplarisk og ledet klassen etter første dag.

– Vi fikk en meget god flyt helt fra begynnelsen av, alt fungerte perfekt og vi var raskeste R2 bil på de tre første etappene. Allerede inn til første service hadde vi en god ledelse, og kunne ta det litt roligere derfra, forteller han.

Med avkjøringen fra Sørlandet friskt i minne tok ikke den etter hvert så erfarne føreren noen sjanser.

– Vi fant ut at vi kunne roe oss ned litt og se an tempoet til de andre uten å noen som helst sjanser, viktig å kjøre akkurat passe fort slik at man holder klarer å beholde focus, sier Steve, som til tross for dette vant to av ettermiddagens tre etapper.

På søndagens fire siste etapper gikk alt etter planen, guttene kjørte akkurat så fort de måtte og vant til slutt klassen med grei margin.

– Utrolig deilig å vinne den første runden her i Kielder Forrest, dette er et meget krevende løp med masse store steiner så her er det veldig lett å ødelegge bilen, men vi har i motsetning til mange andre klart å holde oss unna trøbbel samtidig som vi har kjørt fort så jeg er kjempefornøyd med helgen, sier Steve.

Totalvinner av løpet ble Finnen Jukka Korhonen som kjører en Cirtoen DS3 R3T

Det var ikke bare Røkland selv som syntes det hadde gått bra. En jury valgte å kåre Steve til dette løpets Pirelli Star Driver, Pirelli Star Driver er en talent konkurranse arrangert av den Britiske Pirelli imortøren, deltagerne plukkes ut av en jury i hvert av de 6 løpene og de 6 deltagerne møtes til en finale i slutten av sesongen, opplegget er ganske likt den shootouten Steve vant hos M-sport høsten 2011, vinneren av denne finalen får fullfinansiert kjøring i det Britiske mesterskapet 2014 i en Citroen DS3R3T.

– Jeg må jo innrømme at det i tillegg til å vinne R2 klassen var det å få Pirelli trøya et av målene denne helgen, det å vinne den shootouten ville betydd veldig mye for meg og jeg skal gjøre alt jeg kan for å forberede meg best mulig til denne konkurransen, sier Steve.

Neste løp er Jim Clark Rally helgen før NM runden på Bjørkelangen, teamet har noen utfordringer i forbindelse med at det går løp så tett på hverandre men det ser ut til å løse seg.

– I og med at Jim Clark går helgen før NM på Bjørkelangen blir det litt stressende, men vi jobber med noen forskjellige løsninger på hvordan vi skal få dette til, et alternativ er å leie en bil i England, mens et annet er å bruke den jeg har og bygge om den til asfalt, ombyggingen tar ikke lang tid så det er ikke en viktig sak. Føler at det er viktig å få kjørt det løpet i og med at det er 5 løp av 6 som teller, klarer jeg å ta med meg noen poeng fra Jim Clark er forutsetningene foran de resterende 3 grusløpene mye bedre sier Steve Røkland.