Røkland snurret seg ut av tetstriden

S_Rokland_15_sorl
Etter en flott start på den fjerde NM runden hvor de var oppe i ledelse skulle Steve Røkland og hans britiske kartleser James Aldridge får problemer like før mål på den femte fartsetappen.

 

Etappene på Rally Sørland er alltid krevende, dette vet Steve som har kjørt løpet mange ganger. Han har god erfaring med de vanskelige veiene i sør og det faktum at det begynte å regne i løpet av natten skulle gjøre forholdene enda vanskeligere.

 

Løpet startet med tre etapper på fredag kveld, to av disse vant Steve og James, på den tredje ble de slått med fire sekunder. De skulle derfor starte lørdagens etapper som andre tohjulstrekker på veien og allerede på lørdagens første etappe skulle han og James vise hva de hadde i tankene for resten av dagen, de slo lederen med fire sekunder og tok nå tilbake ledelsen, men hvor lenge var Adam i paradis?

 

Det var like før mål på SS5 det skjedde, vi kom i høy fart inn mot en forholdsvis slakk venstresving i godt driv på fjerde gir da bakenden noe uventet slipper mer enn jeg hadde forventet og det ble en snurring, heldigvis holdt vi oss på veien under snurringen, hvis vi hadde dratt av i den farta ville skadene blitt omfattende, dessverre stoppet motoren og den ville ikke starte igjen, først etter noen minutter kom det et par tilskuere som fikk bilen opp på veien igjen og bilen startet, mest trolig fikk ikke bensinpumpen tak i bensin ettersom bilen sto forholdsvis skjevt, tidstapet ble ca. 3 minutter og 40 sekunder sier Steve og fortsetter, man kommer som regel ikke unna slike episoder på sørlandet uten skader, heldigvis ble det ikke en skramme på bilen denne gangen så her hadde vi flaks.

 

Så med alle muligheter til å kjempe om seieren kjørte de kontrollert inn på resten av etappene for å eventuelt ta med seg  de poengene de kunne

Det var ingen vits å prøve å ta igjen det tapte, tempoet i klassen er meget høyt og det var bare å fortsette i et greit tempo og se hvordan ting utviklet seg, etter fredagens kjøring var vi fire stykker innenfor 10 sekunder og det sier litt om hvor jevnt det er i denne klassen sier han.