Røkland stiller til start i Rally Azorene

S_Rokland_15_mai
Steve Røkland (22),  som er medlem av det nyopprettede landslaget til Norges Bilsportforbund «Team Norway», stiller i slutten av denne uken til start i EM løpet Sata Rally Azores, som det framgår av navnet går løpet ute på øygruppa Azorene, nærmere bestemt øya Sao Miguel.

-Det har vært litt av en reise for å komme hit, sier Steve, vi startet fra Kongsvinger med bil og henger forrige søndag for så å kjøre hele veien ned til Setubal som ligger rett sør for Lisboa, der ble alt utstyr plassert på en fraktebåt onsdag for å bli fraktet ut til øya, det var langt å kjøre men det gikk uproblematisk ettersom vi hadde fått låne en ny flott Mercedes varebil av den lokale Peugeot/Mercedes forhandleren Kongsvinger Bilsenter AS.

Steve hadde i utgangspunktet ikke planlagt å kjøre dette løpet i og med at det kolliderer med NM runden på Bjørkelangen, men med den forsmedelige avkjøringen i Irland gikk hovedsponsoren Industriverktøy IDG Tools med på at han kunne kjøre EM løpet i stedet for.

-Deilig å ha forståelsesfulle sponsorer sier Steve, jeg gleder meg til dette løpet, det er på grus og forrige og faktisk eneste Nordmann som tidligere har kjørt dette løpet (så vidt vi vet) er Andreas Mikkelsen, den gang i Skoda, Andreas vant dette løpet i 2012 da det inngikk i IRC serien, altså samme serie som jeg kjører i år bare at det nå heter ERC og er et FIA mesterskap.

Grus er vel kanskje Steve sitt sterkeste underlag og det er flere av hans argeste konkurrenter som heller ikke har kjørt dette løpet tidligere, ønske om en plassering på pallen er derfor tilstede selv om han vet at det blir tøft.

Løpet inneholder 17 farstetapper på til sammen 216km og over 500km med transport, første etappe starter på torsdag og løpet har målgang lørdag ettermiddag, de som ønsker å følge løpet kan se den omfattende dekningen til Eurosport, sendeskjema finnes her: