Røkland kan ta nok et NM gull i rally

s_rokland_16_09
Rally Hedemarken er finalen i årets Rally NM og blir arrangert førstkommende helg,  her kan Kongsvinger gutten Steve Røkland ta sitt fjerde NM gull med bil.

 

Peugeot føreren som også er medlem av det Norske landslaget ”Team Norway” i regi av Norges Bilsportforbund har fra tidligere to NM gull i rally og et i bakkeløp, før finalen leder han klassen for internasjonale biler i sin Peugeot 208 R2 med tohjulstrekk. Røkland har også et sølv i rally NM fra 2012 og flere nasjonale og Internasjonale titler og mesterskapsmedaljer i Crosskart.

 

Steve har med sin svenske kartleser Patrik Barth vært suverene i sin klasse denne sesongen og vunnet fire av seks NM løp så langt, et løp måtte de bryte på grunn av tekniske problemer, da med lånt bil etter rullingen i Irland. Et NM løp sto de over da de kjørte EM løpet på Azorene.

De har også plassert seg bemerkelsesverdig høyt med tre pallplasseringer på totallisten, to tredjeplasser og en andreplass vekker oppsikt med tanke på at deres Peugeot er en bil med kun forhjulstrekk og 1600 ccm uten turbo.

 

Løpet på Hedemarken er et av Steve sine favorittløp.

– Etappene på Hedemarken elsker jeg, her har jeg hatt noen av mine største øyeblikk som rallyfører, nevnes kan jo den heftige fighten i 2011 hvor vi var 4-5 stykker som kunne vinne NM, jeg og min kartleser Kim Hjalmarsen satte inn et voldsomt støt på de andre etter dagens siste service og vant løpet og dermed også min første NM tittel i rally sier Steve.

 

Seier på Hedemarken er ikke nødvendig for å bli Norgesmester.

– Nei jeg trenger ikke å vinne, jeg har en margin på 16 poeng så jeg trenger ingen topp plassering men vi starter i vårt vanlige tempo så får vi se utover i løpet om det blir nødvendig å endre taktikk, med et sterkt startfelt i klassen for biler med firehjulstrekk vil nok en plassering på pallen totalt bli vanskelig, derfor kjører vi først og fremst for NM gull sier Steve

 

Løpet som arrangeres av NMK Hamar har base på Hamar, start er ved Scandic Hotel fredag kl 20.00 hvor det deretter kjøres to etapper fredag kveld. Lørdagens etapper starter med ss3 kl 8.26. Løpet avsluttes med ss14 som er en superspesial på Vendkvern Motorstadion kl 18.14, denne etappen skal sendes live på nett tv, før deltagerne kjører over målrampen som igjen er ved Scandic Hotel.

Det skal totalt kjøres 10 mil med fartsetapper og 29 mil med transport.