Røkland til topps i England

Kongsvinger-gutten Steve Røkland knuste regelrett  konkurrentene da han i helgen vant den første runden av det Britiske junior mesterskapet i rally, Pirelli Rally .

Steve, som har med seg  Britiske Tom Woodburn i kartleserstolen for dette mesterskapet, vant med 1 minutt og 13 sekunder til neste deltager. I sin Peugeot 208R2 var de raskeste junior på hele  7 av 8 fartsetapper.

Det prestisjefylte løpet  Pirelli Rally har base i Carlisle, mens etappene går i legendariske Kielder Forrest.

– Det var dette jeg reiste hit for, alt har fungert utmerket, jeg fikk en fin test på Hurumsprinten og bilen var godt preparert så vi gjorde ingen endringer i løpet av dagen. Allerede etter to fartsetapper ledet vi med hele 36 sekunder på nestemann, sier Steve.

På den tredje etappen derimot skulle det bli noen problemer, ikke langt inn på den 24km lange The Forks som også er løpets lengste etappe skulle det bli problemer med bremsene, trykket ble nesten helt borte da en stein som det for øvrig er mer enn nok av i Kielder hadde truffet bremsekaliperen på høyre bakhjul og knekt både luftenippelen og en banjokobling til bremsene, tidstapet ble ikke mer enn ca 15 sekunder og feilen ble enkelt fikset av flinke mekanikere inne på dagens første service.

-Jeg må si at jeg hadde litt hell i uhell med den steinen der, men godt at det går den veien noen ganger, følte selv at jeg hadde god flyt og tok på ingen måte noen sjanser, kan innrømme at jeg tok hardt i på de første etappene for å se hvordan tempoet var og jeg følte selv at jeg hadde god kontroll hele veien, sier han.

Vanligvis er punkteringer et stort problem i Kielder Forrest, men Steve og Tom klarte heldigvis å holde seg unna det denne gangen, han har kjørt dette fantastiske løpet to ganger tidligere og begge gangene har det endt med klasseseier. Selve løpsavviklingen var unnagjort på bare 7 timer, da hadde de kjørt 8 etapper på til sammen 14 mil og vært inne til service to ganger.

I det Britiske mesterskapet kan man nominere et løp i sesongen hvor man kan få bonuspoeng, dette må gjøres før start, Steve anså sine sjanser til å få et godt resultat i Kielder og nominerte dette løpet, det ga han 5 ekstra bonuspoeng.