Røkland tilbake bak rattet i NM

Steve Røkland var tilbake bak rattet i en NM-runde under Rally Grimstad på lørdag. Det endte med andreplass i klassen for firehjulsdrevne nasjonal-biler.

Tidligere i sesongen har han vært kartleser for Bernt Kollevold i årets mesterskap mens han selv har kjørt utvalgte runder i Junior EM. Bernt var denne helgen i Tyskland for å hjelpe Andreas Mikkelsen og Steve fikk da muligheten til å kjøre Kollevolds bil en Mitsubishi Evo 9 i helgens Rally Grimstad.  Steve har etter sine år i EM og ikke minst i det Britiske mesterskapet som han vant i fjor fått opp et meget godt tempo på dette underlaget.

 

Sammen med kartleser Øyvind Rødsjø Beckstrøm ble starten av rallyet noe helt annet enn de hadde forventet seg da en bremseslange røk allerede inn mot den første svingen på den første fartsetappen.

-Det var ganske kjedelig å kjenne at pedalen gikk rett i bunn allerede i den første oppbremsningen, jeg hadde ikke fått testet bilen på forhånd og jeg skjønte nå at dette ikke kunne bli fikset før service etter den fjerde etappen, etter den andre etappen hadde vi tid til å se om vi kunne gjøre en nød reparasjon så vi brukte en wise grip tang for å blokkere den slangen som var defekt, da fikk vi i hvert fall brems på det ene framhjulet, sier Steve

 

Ved halvkjørt løp var tidstapet til lederen i klassen allerede 52 sekunder, inne på dagens første og eneste service ble bilen fikset og  nå skulle det gasses.

Et meget høyt tempo ble satt opp og den ene etappeseier etter den andre kom, til slutt hadde de vunnet alle etappene etter service og tatt tilbake hele 32 av de tapte sekundene men det var allikevel ikke nok km igjen til å ta igjen hele tapet, det hjalp heller ikke at arrangøren måtte stryke den ene etappen på grunn av for høy snitthastighet.

– Sluttresultatet var da at vi ble nummer to i klassen 20 sekunder bak Martin Nygård. Jeg er kjempefornøyd med prestasjonene etter service, selvfølgelig noe skuffet over at bremseslangen røk men slikt kan skje, Øyvind og serviceteamet har gjort en kjempejobb, neste løp for meg er et sprintrally i Norge med min egen Peugeot som straks er klar etter rullingen i Polen sier han.