Røkland tilbake i NM-ledelse

finnskog steve rok
Etter to harde dager under vanskelige og vekslende forhold er Junior Team Norway føreren Steve Røkland som kjører for NMK Gardermoen tilbake i NM ledelse, han og kartleser Veronica Engan kjører en Ford Fiesta R2 og vant sin NM klasse med 2 minutter foran Petter Rolfsen som ledet NM før dette løpet.

 

Rally Finnskog var tilbake til sin opprinnelse med start utenfor Kongsvinger Rådhus på Fredag ettermiddag, det skulle slik som før i tiden kjøres etapper i mørket på fredag kveld. Kveldsetapper har tidligere vært kjennemerke for ”Finnskogen” fra tidligere og det var gledelig at arrangøren KNA Kongsvinger har gått tilbake til dette konseptet. Det skulle kjøres fire etapper denne kvelden.

 

Løpets to første etapper gikk greit med nest beste tid i klassen på begge prøvene. Inne på den første servicen kom derimot nyheten om at lederen hadde tekniske problemer og hadde stoppet på transportetappen ned til Kongsvinger hvor serviceplassen var. Dette betydde at Steve og Veronica nå var oppe i ledelse med 25 sekunder foran nestemann.

De samme to etappene skulle kjøres en gang til og med den siste tidens mildvær ville Steve prøve ut et annet dekkmønster, noe som var litt uvant på den første prøven mens dem på den andre hadde en god følelse og kjørte inn til bestetid blant de med tohjulstrekk, ledelsen var nå på 53 sekunder til nestemann.

 

Lørdagens kjøring besto av tre etapper som skulle kjøres to ganger, i løpet av natten hadde det regnet ganske kraftig og veiene bar preg av dette, med et tidlig startnummer betyr det at det ligger mye løs sørpe øverst på veien. Dessverre ble det her valgt feil mønster så Steve og Veronica slet voldsomt med feste på disse tre etappene, ledelsen i klassen var allikevel øket til nærmere to minutter men Ole Christian Veiby som kjører i ungdomsklassen hadde satt opp et voldsomt tempo og lå bare 9 sekunder bak inn på service, på denne servicen ble det satt på samme type dekk som på andre runden kvelden før og dette viste seg å være riktig dekkvalg.

På den første etappen etter service ble Veiby hindret og Steve og Veronica hadde nå en luke på neste 2wd på 1.58 og det ble derfor bestemt at dem skulle senke tempoet litt på de to siste etappene.

 

De to siste prøvene gikk uten problemer og seieren i 2wd ble på rett i overkant av 2 minutter, Steve gikk opp i ledelse med fire poeng i sin NM klasse og Veronica rykket opp til en fjerdeplass i sin NM klasse. En god helg for Steve Røkland Motorsport.