Røkland vant igjen på Finnskogen


Kongsvinger-gutten Steve Røkland som kjører for KNA Kongsvinger stilte til start i årets andre NM runde Rally Finnskog med et mål for øye, nemlig å finne tilbake til tempoet han hadde i fjor.

 

Det har dessverre ikke blitt mye kjøring så langt i år for Steve og det er usikkert hvor mange av NM rundene han kommer til å kjøre i år da NM ikke er målet for denne sesongen, til dette løpet hadde han fått med seg Britiske Tom Woodburn i kartleser stolen.

– Det er absolutt ingen ulempe å kunne motta noter på Engelsk også, nå er jo jeg vant med det i fra før i og med at jeg har hatt Britisk kartleser tidligere så det var noe jeg ikke bekymret meg over, når det gjelder kjøringen videre i år må jeg bare se hva vi kan få til, mistenker at denne sesongen kommer til å være preget av planlegging og forberedelser for neste år hvor målet er å kjøre et internasjonalt mesterskap sier Steve.

 

Løpet i helgen var som sagt Steve sitt hjemmeløp Rally Finnskog, 3 etapper som skulle kjøres to ganger på til sammen ca 110 km med full fart.

Steve startet løpet med å være raskeste fører med 2wd men på den tredje etappen kunne det gått galt, i en svak høyresving fulgte han sporene til bilen som hadde startet foran og i det sporet lå det en stor sten, så stor at deltageren foran punkterte på den, det gjorde heldigvis ikke Steve og Tom.

– Det var skikkelig flaks at jeg ikke punkterte, det falt av en stor bit av felgen og utrolig nok forsvant ikke luften ut av hjulet, jeg prøvde Hankook dekk til dette løpet og ble meget imponert over at det tålte den smellen der, dessverre flyttet hjulet seg 2-3 centimeter bakover og dette var noe vi ikke fikk gjort noe med på servicen etter de tre første etappene sier han.

 

Når etappe nr fire ble strøket av sikkerhetsmessige hensyn var det kun to etapper igjen av rallyet, Steve og Tom vant også disse så status blir da slik at de var raskeste ekvipasje med trekk på to hjul på samtlige at løpets etapper, de kjørte også da inn til en klasseseier og en tiende plass på totallisten.

– Jeg er godt fornøyd med gjennomføringen av løpet og følte mot slutten at jeg var tilbake på tilnærmet det tempoet jeg hadde i fjor til tross for at hjulet ikke sto helt der det skulle, Tom har gjort en fantastisk jobb, dette var hans første løp på is og han har kost seg på Finnskogen han også sier en fornøyd Steve Røkland.

Om Steve kjører neste NM runde er fremdeles usikkert.

Foto: Morten Kristiansen Larsen