Rullet for første gang

O_C_Veiby_15_Sorlan
Rally Sørland gikk ikke slik Ole Christian Veiby hadde håpet. Han rullet for første gang i rallykarrieren. – Kjedelig, men det er masse læring i dette også, sier han.

Til tross for problemene viste 18-åringen at han er en av Norges raskeste blant de som kjører bil som drar på to hjul.

– Dette var absolutt ingen perfekt helg for oss. Vi har stort forbedringspotensial før VM-runden i Portugal i slutten av mai. Uansett var dette en grei test, og jeg fikk vist at jeg henger med i toppen i klassen for 2wd, sier Ole Christian.

Sammen med kartleser Anders Jæger ble løpet i realiteten ødelagt på SS5, da de for første gang i rallykarrieren rullet.

– Jeg følte at bilen var litt tam ute på etappen, og valgte å bytte motorprogram. Dette førte til at jeg ble ukonsentrert og hørte en note feil. Vi kom for fort inn i det som var en tre venstre-sving og rullet. Det er aldri moro å rulle, men som rallyfører vet en jo at det vil skje før eller senere i karrieren. Og når det først skjer, så handler det om å lære av det, forklarer han.

Frontruta ble knust, i tillegg fikk karosseriet en del juling. Men ikke verre enn at mekanikerne fikk ordnet den til SS9.

– Printsport, som drifter bilen, gjorde en kjempejobb med å få bilen klar igjen, sier han og roser teamets mekanikere.

På den påfølgende etappen punkterte de, men var likevel ikke mer enn drøyt to minutter bak bestetiden.

– Da fikk vi trening i å punktere også, sier Ole, som til tross for nedturen velger å se det positive i all motgangen i løpet.

– Nå vet vi hva vi har å jobbe med før vi skal kjøre VM-runden i Portugal. I helgen sleit jeg med å finne flyten i kjøringen. Notene var heller ikke perfekte, noe som bidro til at jeg ble litt reservert. Alt dette skal vi jobbe med, og jeg ser frem til testen vi skal ha i Portugal 13. mai. Etter testen reiser vi rett til Belgia og EM-åpningen i rallycross 17. mai-helga. Deretter reiser vi videre fra Belgia for å kjøre VM-runden i rally i Portugal. Så det er en travel måned jeg har foran meg, sier unggutten.

Foto: Benjamin A. Ward