Rulling ødela for Mats Lysen i Belgia

lysen_1.jpgEn rulling under treningen på lørdag ødela Mats Lysens muligheter for en topplassering i helgens EM-runde i rallycross i belgiske Maasmechelen. 19-åringen endte på en 16. plass og ligger på 7. plass sammenlagt etter seks EM-runder.

-Det ble mange tekniske problemer etter hvert som følge av rullingen under treningen, så dette ble ikke noen god helg. Men vi kommer sterkere tilbake, sier Lysen som kjørte seg rett hjem i nordmenns hjerter med sin sier i den norske EM-runden på Lånkebanen i Trøndelag i juni.Det var allerede i den andre treningsomgangen på lørdag at Lysen gikk rundt med sin Renault Clio.

-Bilen fikk ikke veldig store synlige skader, og mekanikerne gjorde en kjempejobb for å få den kjørbar til kvalifiseringen. Men det ble klart etter hvert at rullingen ga bilen mye juling, sier Lysen.

Allerede under kvalifiseringen meldte første problem deg. Da røk en turboslange, og Lysen måtte bryte. I første innledende omgang på lørdag ble det drivakselbrudd, og en 23. plass.

I de to innledende omgangene i dag ble det henholdsvis 7. og 10. plass.

-Jeg hadde rett og slett problemer med å få kreftene ned i bakken, og hadde dårlige starter i alle heatene. Det var i første rekke problemet. Bilen var ikke i orden.

I C-finalen røk turboslangen igjen, og dermed måtte han bryte. Det ga 16. plass, og kun ett EM-poeng.
-Det er ingen krise, men nå er vi avhengige av gode resultater i de siste fire rundene. Jeg har ikke råd til flere slike helger som dette. Heller ikke økonomisk, slår Lysen fast.

Det var russiske Timur Timerzyanov i Citroën C4 som vant EM-runden for klassen Super Cars i Belgia. Norske Frode Holte kjørte inn til 2. plass med sin Volvo C30, mens Liam Doran fra Storbritannia tok tredjeplass i sin Citroiën C4.

I EM-sammendraget tok Timur Timerzyanov over ledelsen etter sin seier. Han er kun tre poeng foranb Tanner Foust fra USA. Frode Holte overtok tredjeplassen. Mats Lysen falt ned til en 7. plass.
Neste EM-runde kjøres allerede førstkommende helg i Valkenswaard i Nederland.

-Vi er allerede i gang med å plukke ned bilen, så den skal være optimal igjen neste helg, sier Mats Lysen, som kjører for KNA Solør Motorsport. Han er en av tre utøvere på elitenivå i Bilsportforbundets talentutviklingsprosjekt og en del av forbundets Junior Team Norway.

Resultater, 6. EM-runde SuperCars, Belgia
1. Timur Timerzyanov, RUS, Citroën C4
2. Frode Holte, NOR, Volvo C30
3. Liam Doran, GB, Citroën C4
4. Andy Scott, GB, Ford Focus
5. Ludvig Hunsbedt, NOR, Volvo C30
6. Michael De Keersmaecher, BEL, Ford Focus
12. Morten Bermingrud, NOR, Citroën C4
13. Sverre Isachsen, NOR, Ford Focus
16. Mats Lysen, NOR, Renault Clio

Poengstilling EM SuperCars etter 6. runde
1. Timur Timerzyanov, RUS, 74
2. Tanner Foust, USA, 71
3. Frode Holte, NOR, 67
4. Sverre Isachsen, NOR, 64
5. Liam Doran, GB, 63
6. Toomas Heikkinen, FIN, 59
7. Mats Lysen, NOR, 56
10. Ludvig Hunsbedt, NOR, 26