Rulling for Røkland i Irland

S_Rokland_16_april
Etter en god test på mandag og raskeste juniorteam på kvalifiseringen torsdag var Steve Røkland og Patrik Barth heltent på å gjøre et godt løp denne helgen men allikevel ikke ta noen sjangser fra starten av.

Dessverre fikk de problemer allerede på den første etappen av årets Circuit Of Ireland da clutchen plutselig sluttet å virke, på en slik Peugeot 208 R2 er det såkalt dog boks, dette betyr at man ikke trenger å bruke clutch inne på etappene men i Irland er det man trange hårnålsveideler som må tas i lav fart og da er man i behov av clutchen, dette medførte at det måtte legge om kjørestilen litt inn mot slike veideler, til tross for dette kjørte de allikevel inn til en meget god tid i klassen.

 

Clutchen ble luftet mellom den første og andre etappen uten at dette utgjorde den store forskjellen og inne på etappe to fikk de også stopp på motoren i et veidele på grunn av at clutchen ikke virket. Tidstapet ble ca 20-25 sekunder da bilen måtte startes opp i førstegir uten clutch i svak oppover bakke.

 

På den tredje etappen som også inneholder den beryktede Torr Head biten er det ingen slike veideler før helt på slutten og gutta setter opp et voldsomt tempo på denne 31 km lange prøven som heter The Glens, i en kort venstresving etter 21 km og uten at de har berørt noe, knekker alle hjul-boltene plutselig og høyre forhjul hjul faller av, bilen treffer en kant og blir slengt en runde rundt på taket og lander på hjulene halvveis ut av veien.

 

-Til tross for at det var utrolig kjedelig med den rullingen reiser jeg denne gang hjem fra Irland med et lite smil om munnen, jeg vet nå at tempoet vårt på asfalt har forbedret seg betraktelig og mitt samarbeid med Patrik bare blir bedre og bedre, de notene vi laget her i Irland er det beste vi noen gang har gjort og selv om det ble et kort rally for vår del har vi fått bekreftelse på at vi også kan være med å kjempe om seieren på asfalt, nå blir det en utfordring å få bilen klar til Rally Sørland om bare tre uker sier Steve.

 

De som ønsker kan se film fra hendelsen her: https://www.youtube.com/watch?v=kOLl4Ln4b_Q