Rustad ble kjørt av banen i Karlskoga

t_rustad-aug-12.jpgTommy Rustad endte på 11. plass etter å ha blitt kjørt av banen under lørdagens løp i TTA Eliteserien i Karlskoga.

– Ingen ting fungerte for meg denne helgen, sier Tommy Rustad. Atter en gang ble det dårlig timing på kvalet, og jeg kvalet kun som nummer 11. Når vi hadde på nye dekk ble det rødflagg, to minutter før kvalet var slutt. Dermed fikk jeg heller ikke denne gangen utnyttet dekkene når de var som best. Det samme rammet også min teamkompis Robert Dahlgren som kvalet som nummer 10.

I racet fikk Tommy en kjempebra start, og kjørte seg opp til en 8. plass på første runden.
Tommy lå bak Thed Björk, men klarte ikke helt å holde tempo. Han ble dermed forbikjørt av sin teamkompis, Dahlgren. Tommy kjørte seg etter hvert opp i baken på Dahlgren igjen som litt senere la inn et angrep på Daniel Haglöf. I denne situasjonen prøvde Tommy og passere Haglöf samtidig med Dahlgren hvor Hagelöf bytter spor uten å se Tommy. Haglöf krasjet inn i Tommy, som endte av banen. Etter krasjen måtte Tommy i pitlane for å bytte høyre forhjul som fikk en skade.

– Hagelöf fikk Stop-and-Go straff, men for meg ble løpet ødelagt. Jeg var nesten en runde etter lederen men valgte å fullføre løpet selv om bilen ikke var optimal etter smellen, sier Tommy som ble nummer 11 til slutt.

Fredrik Ekblom og Thed Björk sikret dobbelt seier for Volvo Polestar Racing!

Tommy ligger på en 9. plass totalt med 24 poeng i TTA-Eliteserien i Racing.

Neste løp i TTA -Eliteserien i Racing er 1. september på Anderstorp. Tommy gleder seg stort. Forrige løp på Anderstorp er så langt sesongens beste, med en 4. plass.

Resultat TTA – Eliteserien i Racing Karlskoga
1) Fredrik Ekblom Volvo S60 32 runder
2) Thed Björk Volvo S60 +0.803
3) Martin Öhlin BMW SR +2.184
4) Linus Ohlsson Saab 9-3 +2.537
5) Robert Dahlgren Volvo S60 +10.049