Rustad fortsatt på andreplass

rustad_tommy_1_4501.jpgTommy Rustad ligger fortsatt på sølvplass sammenlagt etter at årets fjerde runde av racing-mesterskapet STCC ble kjørt på Knutstorp i dag.
To sjetteplasser ble fasit for Volvo-føreren Tommy Rustad i dagens to finaler. Han var ikke helt fornøyd med disse plasseringene etter å ha startet fra tredje spor i begge løpene.

-Jeg var overrasket over at det skulle gå så bra på kvalifiseringen tatt i betraktning at jeg hadde 55 kg ekstra vekt i bilen. Plasseringene i løpene står ikke i forhold til startposisjonene, men på en måte var det greit. jeg fikk med meg seks poeng, og holder fortsatt andreplassen i mesterskapet, sier NMK Hadeland-føreren. Han er den eneste som har tatt poeng i samtlige åtte løp i de fire rundene som er kjørt.

I den første av de to finalene kom Tommy Rustad bra ut med sin Volvo C30. Han var andremann inn mot første sving, men fikk en dytt av Richard Göransson, slik at Rustads bil plutselig sto på tvers foran hele feltet.

-Det var veldig synd. Med hjelp av gamle rallycross-kunnskaper klarte jeg å få bilen på rett kjøl igjen etter å ha slått hardt i autovernet med siden på bilen. Faktisk trodde jeg bilen ble skadet slik at jeg måtte bryte løpet der og da, men jeg kom meg ut på 7. plass igjen, sier Rustad. Etter hvert avanserte han også til sjetteplass.

I det andre løpet kom Rustad ut på fjerdeplass, men tok seg opp på tredjeplass etter bare noen runder. Men da han skulle forsøke å avansere til andreplass gikk det galt.

-Jeg bremset rett og slett for sent inn i en sving i iveren etter å ta andreplassen.
dermed måtte jeg utenfor banen en tur, og kom inn på femteplass igjen.

Igjen skulle Richard Göransson angripe Rustad. Den svenske BMW-føreren lå på plassen bak da Rustad lå på femteplass, og han trykket hardt på.

-Han kjørte rett på meg bakfra flere ganger. Samtidig var dekkene mine så slitt så til slutt klarte jeg ikke å holde unna. Jeg hadde også 55 kg tyngre bil enn han, sier Tommy Rustad som dermed endte på sjetteplass igjen.

Det var Rustads teamkollega Robert Dahlgren som vant det første løpet, mens veteranen Jan Nilsson i BMW vant det andre. Hans første seier siden 2004, og hans 31. STCC-seier totalt, noe som er rekord. Dahlgren tok også tredjeplass i andre løp, så det ble en god dag for Volvo-teamet.

I sammendraget leder fortsatt Thed Björk med 43 poeng, mens Tommy Rustad har 37.

Neste STCC-runde er på Falkenberg 11. juli. Den norske runden kjøres på Vålerbanen 28.-29. august.