Rustad fortsetter med Volvo i STCC

tommy_rustad_act_08_500.jpgJulekvelden kom på forskudd for Tommy Rustad i år. Han er klar for to nye år som fabrikksfører for Volvo i Nordens mest prestisjetunge racingmesterskap, STCC.

-Jeg er veldig godt fornøyd med at vi har dette klart allerede nå. I årets sesong hadde vi en helt ny bil og det tok tid før vi fikk alt til å fungere. Derfor er jeg glad for å få fortsette med Volvo C30. I løpet av årets sesong har vi utviklet bilen til en vinnerbil, og derfor er det godt å vite at jeg skal få være med og høste fruktene de neste årene, sier en Tommy Rustad i julestemning. Han har vært på plass på familiens hytte på Synnfjellet for julefeiring siden lørdag. For første gang på mange år kan han feire jul i trygg forvissning om at kommende sesongs planer er i boks.

-Jeg er meget godt fornøyd med å ha Tommy med i teamet fortsatt. Han kom raskt inn i teamets rutiner i år, og gjorde gode resultater selv om han ikke fikk ideelle forutsetninger på grunn av ny bil og lite testing. Med bedre og riktigere forberedelser foran kommende sesong, for båre teamet og Tommy, så føler jeg at vi har to førere som er vinnerkandidater i det prestisjefylte mesterskapet, sier teamsjef Christian Dahl i Volvo Polestar.

Volvos fabrikksteam stiller med samme bil og samme førere som i årets sesong når første løp i 2009 kjøres på Mantorp Park 1.-2. mai. Det vil si at Tommy Rustad fortsetter med Robert Dahlgren som teamkollega. Dahlgren avsluttet årets sesong med å vinne de to siste løpene, og det er ikke tvil om at forventningene til Volvo-teamet er store foran neste år.

I årets sesong var Tommy Rustad med blant de tre beste i alle kvalifiseringer og treninger i andre halvdel av sesongen. Det samme var hans teamkollega Robert Dahlgren.

-Jeg hadde en det småuhell i løpene og det gjorde at jeg bare fikk en pallplassering. Men vi viste i år at bilen er uhyre konkurransedyktig etter at vi fikk sortert ut det meste. Jeg jobbet veldig bra sammen med Dahlgren. Vi startet sesongen med ganske forskjellige oppsett på bilene, også jobbet vi oss gradvis nærmere hverandre og på slutten av sesongen kjørte vi nærmest identiske biler, og da var vi også raskest. Jeg gleder meg til å fortsette samarbeidet med Dahlgren og resten av teamet. Dette er racing på en høyt internasjonalt nivå, sier Tommy Rustad.

-Teamet har aldri hatt bedre forutsetninger for å lykkes. Vi har en bil som vi vant de to siste løpene med i år, og den gjennomgår nå en optimalisering. Vi har allerede gjennomført en testuke i Spania, og vi har planlagt to uker til før sesongen starter i Sverige. For Volvo finnes det ikke noe alternativ til seier i 2009, og Tommy blir en viktig brikke med sin raske kjøring og rutine, sier Christian Dahl.

Tommy Rustad er kanskje Norges mest erfarne og helt klart mestvinnende internasjonale racingfører. Han har kjørt 454 billøp i sin karriere og vunnet 109 av dem. Han har tidligere vunnet STCC, i 2000, og har deltatt i mesterskapet en årrekke, både med Nissan, Opel og det siste året i Volvo.

Det er satt opp ni løpshelger i STCC neste år, og det skal kjørs to løp hver helg. Det er foreløpig ikke bekreftet om det blir noen norsk runde, men Vålerbanen er en kandidat til å arrangere STCC 28.-29. august.
Terminlisten STCC 2009
1.-2. mai: Mantorp Park
22.-23. mai: Karlskoga
5.-6. juni: Gøteborg, gateløp
26.-27. juni: Knutstorp
10.-11. juli: Falkenberg
14.-15. august: Karlskoga
28.-29. august: TBA
11.-12. september: Knutstorp
25.-26. september: Mantorp Park