Rustad hyllet på Varna-banen

img_0173_490.jpgPål Varhaug, Eyvind Brynildsen, Mads Østberg og Anders Kjær var blant dem som hyllet den nye STCC-mesteren Tommy Rustad i helgen.Tommy Rustad kom rett fra seiersfest med Volvo-teamet i Linköping til KNA Varnas 2-timersløp i Østfold søndag ettermiddag.

-Utrolig sporty at han kommer hit. Han har jo ingen tilknytning til klubben vår eller miljøet her, så dette hadde jeg faktisk ikke trodd etter at han sikret seg seieren i STCC på søndag. Vi er veldig stolte over å ha Tommy her, sa leder i KNA Varna Jorunn Ingebrigtsen. Som tidligere kartfører har Tommy gjestet Varna-banen mange tidligere, men det er 23 år siden han byttet fra kart til bil nå.

-Jeg har mange gode minner herfra. Det var ikke få ganger jeg kjørte Tommy hit på trening. Men du verden som det er forandret her. Jeg har vel ikke vært her på 23 år, sa mamma Randi Rustad. Sammen med pappa Ola og Tommys sønn Julius var hun med gromgutten både under STCC-finalen på Mantorp og under gokartkjøringen på Varna søndag.
Det var det reneste familitreffet både i familien Rustad og i bilsportfamilien på Varna. Og Tommy Rustad selv var også i strålende humør til tross for alt oppstyret etter STCC-triumfen på lørdag og feiringen.

-Jeg må jo stille opp når jeg har lovet det, og det er utrolig morosomt å kjøre kart, sa Tommy. At det var populært både blant unge gokartførere og den eldre bilsportgarde at Tommy gjestet Varna-banen var det ikke tvil om.

Tommy kjørte i par med Pål Varhaug under totimersløpet, og de endte på en 9. plass i Production-klassen. Varhaug åpnet bra, og lå lenge blant de tre beste før han fikk trøbbel med karten. Et lengre opphold i depotet gjorde at de ikke kunne hevde seg helt i toppen. De tilbakela 182 runder.

Vinner ble Kim Andre Larsen og Glenn Andre Fossen som kjørte 198 runder.

på endreplass fulgte Tor Magne Tjemsland og Harald Aarsland med 195 runder. Rallyfører Eyvind Brynildsen endte på 3. plass i par med Kevin Chr. Tangeland. De kjørte også 195 runder.
Rallyduoen Mads Østberg og Anders Kjær sto lenge i depotet for å reparere bremsene på sin kart, etter at Anders Kjær viste meget gode takter i starten. De endte nede på 12. plass med 162 runder.