Rustad vant på bryllupsdagen

rustad_jylland_aug_1_500.jpgEtter fire andreplasser kom endelig sesongens første seier for Tommy Rustad, og det på hans egen bryllupsdag. I dagens STCC-runde på Jyllandsringen var han totalt overlegen med sin Volvo C30 i første finale.

Det var deilig å være norsk i Danmark for Tommy Rustad i dag. Ikke bare kunne han feire 7-års bryllupsdag med sin kone Lisbeth Jørgensveen Rustad, men han kunne også innkassere sesongens første STCC-seier med sin Volvo.

-Det var på tide. Dette trengte vi både, både jeg og hele teamet, sa en jublende glad Tommy Rustad etter å ha satt alle sine konkurrenter totalt i skyggen. Ikke en gang en episode med sikkerhetsbil på banen satte ut den rutinerte nordmannen. Han bygget seg opp en solid ledelse igjen og var seieren var aldri truet.

-Det var et drømmeløp. Jeg kjørte mitt eget løp uten å være truet noen gang.
Grunnlaget for seieren la Rustad i en taktisk god kvalifisering på lørdag. Da andre kvalrunde skulle kjøres var det bløtt på banen. Men Rustad og Volvo-teamet sjanset på at det skulle tørke opp og kjørte med racingdekk. Det fikk de betalt for da Rustad kjørte inn til bestetid i sin aller siste runde og dermed sikret seg fremste startspor i dagens første finale.

I den andre finalen var han langt fra så heldig der. Der fikk han tøff behandling av en konkurrent.
-Jeg hadde fokus på å komme meg velberget gjennom og sanke så mye poeng som mulig uten å ta noen sjanser. Men i første sving kom Jason Watt bakfra og raste gjennom feltet. Han tok med seg fire konkurrenter, og kun Fredrik Ekblom og jeg kunne fortsette. Men jeg fikk store skader i forstillingen og hadde ingen mulighet til å kjempe i løpet, sier Rustad som endte på 13. plass.
Sammenlagt er Tommy Rustad på 3. plass når to runder og fire løp gjenstår. Han har 20 poeng opp til Rickard Rydell på andreplass, mens det er 31 poeng til lederen Fredrik Ekblom. Det er 25 poeng for en seier, så Rustad har ikke gitt opp.

-Så lenge det er teoretisk mulighet så gir ikke jeg meg uten kamp. Vi skal kjempe til siste meter.
Neste STCC-runde kjøres på Knutstorp i Sverige om to uker.

Resultat 1. løp
1. Tommy Rustad, N, Volvo
2. Colin Turkington, GB, BMW, +1,977
3. Fredrik Ekblom, S, Volkswagen + 10.391
4. Johan Kristoffersson, Volkswagen + 11,637
5. Johan Stureson, BMW + 12,176

Løp 2
1. Fabrizio Giovanardi, I, Honda
2. Mattias Andersson, S, Alfa Romeo, +0,590
3. Martin Öhlin, S, BMW, +0,918
4. Johan Kristoffersson, S, Volkswagen + 2,728
5. Rickard Rydell, S, Chevrolet, +5,718
13. Tommy Rustad, N, Volvo, +18,158
Poengstilling STCC etter 7. runde
1. Fredrik Ekblom (S), 170
2. Rickard Rydell (S), 159
3. Tommy Rustad (N), 139
3. Johan Sturesson (S), 127
5. Richard Göransson (S), 113