Samferdselsministeren hyllet NBF

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård var med på å hylle 90-årsjubilanten NBF under forbundets jubileumsmiddag tirsdag kveld.

 

På selveste fødselsdagen avviklet NBF både årsmøte og jubileumsmiddag på tirsdag. Det var 10. mai 1932 at Norges Bilsportforbund ble stiftet. Forbundet ble stiftet under navnet Nemden for Automobilsport i Norge, men byttet navn til Norges Bilsportforbund (NBF) tidlig på 80-tallet. 

60 gjester deltok i feiringen og i spissen for disse Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård. Han hilste forsamlingen og trakk frem det positive og viktige bidraget NBF har gitt til de mange som ønsker å utøve bilsport.

-Ansvarligheten må også nevnes. NBF har i alle år vært en garantist for god sikkerhet i bilsporten, sa Nygård. Han trakk også frem andelen av jenter og kvinner som deltar i sporten, og nevnte både Greta Molander og dagsaktuelle Andrine Rafoss i sin tale. Han kom selvfølgelig heller ikke utenom Dennis Hauger og ønsket Norsk Bilsport all mulig lykke for fremtiden.

Dennis Hauger var for øvrig i Italia for å forberede seg til neste løp i Formel 2 på jubileumsdagen, men hadde sendt en hilsen til gjestene som lød:
-Jeg lover å komme på 100-årsjubileet – som nybakt formel 1-mester.
En hilsen som høstet fikk stor applaus.

Under jubileumsmiddagen var det også taler fra KNAs president Geir A. Mo, NMKs president Kent-Alan Stenslette, FMKs leder Vidar Holum og fra Norges Idrettsforbund hilste styremedlem Erik Unaas.

NBFs jubileumsmiddag 10. mai 2022

Her kan du på fem minutter lese en oppsummering av norsk bilsports historie, som faktisk startet 20 år før NBF ble stiftet.