Sander Løvhaug vant Bilcross Jr. Challenge

bc-jr-challenge-2012.jpgDet er ikke rart en 15-åring blir både målløs og våt i øynene når han mottar en fullrigget bilcrossbil som premie. Det var tilfellet for Sander Løvhaug fra Sjøvegan i Salangen etter finalen i Bilcross Jr. Challengen på Dokka 2. Pinsedag.

Sander Løvhaug, som fyller 16 år om en drøy uke, ble kåret til Norges største bilcross-talent, under Bilsportforbundets konkurranse Bilcross Jr. Challenge 2. Pinsedag. Premien han fikk med seg var en fullrigget Ford Escort Mk4 bilcrossbil, og garantert start i NMKs juniorlandsfinale på Gardermoen 28. juli. Ikke rart Sander ble nærmest stum og hadde tårer i øynene da han mottok premien.

Det var ikke fritt for at det var noen lett nervøse bilcrossungdommer som var i aksjon på Vinjarmoen Motorbane på Dokka. Alle la en ned en imponerende innsats i den allsidige konkurransen. Deltagerne kjørte bilcrossbiler, både med bakhjulsdrift og forhjulsdrift. De kjørte crosskart og ikke minst var de gjennom en hard fysisk test før juryen kom frem til årets vinner. Ut fra en helhetsvurdering falt juryen altså ned på Anders Løvhaug fra NMK Bardu.

-Vi hadde åtte meget gode utøvere i år, men det var to som skilte seg ut. I tillegg til Sander var det Ole Asbjørn Byberg, og dette måtte en regelrett shoot out på bilcrossbanen mellom disse til slutt for å skille dem. Etter denne mann mot mann-konkurransen var juryen var helt enstemmig i sin avgjørelse, sier Isdal.
Ole Asbjørn Byberg fra NMK Sandnes & Jæren gikk heller ikke tomhendt fra konkurransen. Han var best under den fysiske testen, og fikk dermed med seg 2 500 kroner fra en av samarbeidspartnerne, TV Media Produksjon AS.

Sander Løvhaug er den nordligste utøveren som har vunnet konkurransen på de fem årene den har vært avholdt. Han var langt fra den utøveren med mest erfaring bak rattet på en bilcrossbil, men han viste stor utvikling under konkurransen.

-Både Sander og Ole Asbjørn var av dem som hadde minst kjøreerfaring i finalen, men allikevel var de blant de raskeste. Begge viste også sterk fysisk form, og i løpet av de årene vi avholdt konkurransen har vi registrert en generell utvikling av deltagerne når det gjelder nettopp fysikk. De har blitt mer og mer idrettsutøvere, sier Henning Isdal. Vinneren, Sander Løvhaug, er aktiv innen friidrett og i norgestoppen i sin aldersklasse innenfor kastøvelser.

Gjennom talentkonkurransen Bilcross Jr. Challenge, som i år ble arrangert for femte gang, ønsker Norges Bilsportforbund å finne frem til landets største bilcross-talent i aldersgruppen 16-18 år, og gi vinneren en profesjonell oppfølging. Av de mange som meldte seg på plukket juryen ut åtte til finaledagen på Vinjarmoen på Dokka.

Kollevold Rallyimport, Autogrip AS/Yokohama dekk og TV Media TV er NBFs samarbeidspartnere for NBF i Bilcross Jr. Challenge.
De som deltok i finalen var:
Eirik Fjeldstad, NMK Bergen
Marte Marthinsen, NMK Larvik
Andreas Olsson, NMK Elverum
Sander Løvhaug, NMK Bardu
Jørgen Høiseth, NMK Melhus
Henrik Ramsvik, NMK Bergen
Torstein Raan Prøis, NMK Modum & Sigdal
Ole Asbjørn Byberg, NMK Sandnes og Jæren

Juryen bestod av
Henning Isdal, TV-media og initiativtaker
Holm Jacob Matheson, leder av NBFs Talentutvikling
Thore Wiggo Solberg, leder av NBFs bilcrosseksjon
Herbjørn Haug, rallycrossfører
Tommy Eng, bilcrossfører

Tidligere vinnere:
2008: Morten Rønning, NMK Namdal
2009: Jonas Dalseth Jacobsen, NMK Hålogaland
2010: Petter von Zernichow Olsen, NMK Konsmo
2011: Benjamin Eriksen, NMK Ringsaker