Satser på NTCC i 2012

borstad_ntcc.jpgTrønderne Knut Ove Børseth og Håvard Gustad skal kjøre i to-bilsteam i den nye racing-serien NTCC i år.

– Jeg er veldig klar for å konkurrere i motorsport igjen og nå skal vi prøve asfaltracing og skikkelig amerikansk muskelbil. Det er jo nesten litt NASCAR over dette, sier Knut Ove Børseth.
Den tidligere Europamesteren i rallycross, og gründeren av organisasjonen Kjør for livet, har heller ikke lagt rallycrosshjelmen helt på hylla enda.

De to trønder-gutta har lang erfaring fra motorsport, og begge har troen på at NTCC kan være en ny og spennende vei å gå.
– Klassen med disse tøffe bilene har potensiale til å bli veldig bra. Her kjører alle med like biler, og det blir forhåpentligvis den beste sjåføren som er raskest, sier Håvard Gustad.

Knut Ove Børseth ser også med spenning på å sette seg inn i Camaro-en og kjøre asfalt racing: – Det er spennende og motiverende å få prøve noe helt nytt. I 2011 kjørte jeg ett asfaltløp på Belgiske Zolder, og det gav virkelig mersmak.

Børseth har kun tidligere konkurrert i Rallycross, med NM gull 2007 og EM gull 2009 som sine høydepunkt i karrieren. I 2010 etablerte han den nasjonale ungdomsorganisasjonen Kjør for livet, og de siste årene har dette tatt mye tid.
– EM i rallycross krever mye reising og logistikk. NTCC løpene er hovedsakelig i Norge, og dette passer godt for den prosessen vi er i med Kjør for livet nå.

Håvard Gustad har lang erfaring med asfaltracing og har sammen med sitt «Team Bjørnstad Bil», vært en av Norges raskeste i Gatebil-Extreme serien i mange år med sine Nissan Skyline. Han har også kjørt VLN og 24-timeren på Nurburgring med en Honda Civic.

– Jeg tror NTCC blir en spennende utfordring, og har som målsetting om å kjempe om en pallplass sammenlagt, forteller Gustad. Han gleder seg også til å kjempe mot Knut Ove på banen: Som teamkollegaer vil vi nok hjelpe hverandre mye I oppstarten. Samtidig har vi begge kjørt billøp i mange år, men aldri konkurrert mot hverandre i samme motorsportsgren.
Jeg tipper det blir spennende både for oss og de som skal følge med NTCC, å se hvordan dette går gjennom sesongen.

– Asfalt er Håvards hjemmebane, og jeg håper å dra nytte av all den kunnskapen han sitter inne med. Vi er nok ganske like som utøvere, og liker begge å gjøre ting på best mulig måte. Det tror jeg er et godt utgangspunkt for mange tette fighter rundt banen, sier Børseth med et smil.

Børseth har valgt å kjøpe fjorårets vinnerbilen fra den svenske Camaro-Cup mesteren Thed Bjørk.
– Etter at Thed fikk fabrikks kontrakt med Volvo i TTA, fikk vi mulighet til å kjøpe en bil som vi vet fungerer 100 %. Selv om bilene i utgangspunktet er like er det mye innkjøring før vi er på toppnivå.
Denne vet vi imidlertid er rask med riktig sjåfør, sier Børseth.

Håvard Gustad skal kjøre en Camaro som er eid av SEB Power Group. Denne kommer helt ny fra Amerika i slutten av April. – Jeg har ikke kjørt bilen enda, men jeg håper Camaroen er en rask og holdbar banebil som publikum vil se på og mange sjåfører ønsker å kjøre, sier Gustad.

– Mitt mål er å utvikle meg selv som sjåfør, men jeg er nok som en junior og regne i racing enda.
Jeg tror serien NTCC har potensiale til å bli veldig bra i årene fremover. Både media-opplegget, sponsorer og foreløpig startfelt ser spennende ut, sier Knut Ove Børseth.
Børseth har heller ikke gitt helt opp rallycross-karrieren: – Marius Gjevik og BullStar Performance har fullrenovert min Ford Focus SuperCar i vinter. Målet er å kjøre utvalgte EM runder i rallycross i tillegg, og EM på Lånke i Juni er et av disse. Vi jobber også hardt nå med ett fullt teamopplegg for all kjøring som vil presenteres nærmere våren.