Scandic Hell Hotell blir VM-hotell

I år måtte arrangementet avlyses på grunn av Koronapandemien. Neste år er planen VM-runde i rallycross på Lånkebanen 11.-13. juni, og Scandic Hell Hotell blir VM-hotell.

Vi møter opp i foajeen til Scandic Hell hotell, hvor vi møter daglig leder for HellRX Annette Tollefsen Jensen, sammen med hotelldirektør Arild Vollan og Anita Rønne Helland fra Scandics idrettsteam. I 10 år har dette hotellet samarbeidet med EM og VM arrangørene på Lånkebanen.

SOLID SAMARBEIDSPARTNER
Scandic har opp gjennom årene bidratt betydelig, noe VM arrangøren er avhengig av for å kunne følge opp alle krav som følger med dette store arrangementet. Nå har HellRX igjen inngått avtale med Scandic Hell, denne gangen for arrangementet i 2021. “Vi er utrolig glade for at Scandic Hell Hotell stiller opp også denne gangen, når et nytt VM Rallycross in Hell planlegges. De har gjennom alle år, vært en solid
samarbeidspartner – og det er helt fantastisk at de stiller opp denne gangen også, på tross av en vanskelig tid for næringen” Sier Jensen. “Vi ønsker fortsatt å være en bidragsyter, slik at vi også denne gangen kan få et VM arrangement til Stjørdal.” sier Vollan. “På denne måten ønsker også vi å ta en samfunnsansvar” fortsetter han.
Scandic Hell Hotell ligger på mange måter midt i smørøyet med hensyn til VM-arrangementet på Lånkebanen. Med kort vei til Lånkebanen, Værnes flyplass, togforbindelse og Stjørdal sentrum, er dette hotellet perfekt i forhold til å kunne tilby det en VM arrangør trenger av fasiliteter.

GOD STEMNING FÅR DU PÅ SCANDIC HELL HOTELL
Under VM Rallycross in Hell, pleier Scandic å pynte hotellet med ulike effekter som felger og dekk. I tillegg har VM arrangøren en egen infodesk som er noe av de første gjestene ser når de kommer inn hovedinngangen. Her pleier det også å være utstilt en ekte rallybil eller rallycrossbil. “Det er skikkelig moro å være på jobb, når det er VM i byen.” forteller Helleland, og fortsetter “Da Andreas Bakkerud vant VM runden på Lånkebanen i 2016, overrasket vi Andreas med en skikkelig feiring. Foajeen var fylt med Bergensere og andre gjester som hyllet Bakkerud. Bakkerud Blue – gjengen hoppet jenka gjennom hele hotellet og det det var mye kauking og skråling denne kvelden. Vi som hotellansatte føler oss ekstra stolte som jobber på dette hotellet som tar del og støtter slike arrangement.” Vollan legger til at publikum ofte tar sjansen på hvilken helg VM arrangementet arrangeres det kommende år, og bestiller billetter før de reiser hjem.

VERDISKAPNINGSANALYSE ETTER VM 2019
Når VM arrangeres på Lånkebanen, legges det igjen 15-16 millioner i Stjørdal. Da er det beregnet en verdi av overnattingsdøgn, restaurantbesøk og andre varer og tjenester som kjøpes under arrangementet. Dette ble beregnet etter arrangementet i 2019, da VM på Lånkebanen hadde et forholdsvis mindre antall besøkende enn tidligere år. Grunnen til at det var færre tilskuere dette året, er at mange av de store navnene hadde tatt pause fra sporten i påvente av elbilsatsingen.
Verdiskapingsanalysen ble gjort som et samarbeid mellom Stjørdal kommune og HellRX. I 2021 er det forventet en betydelig oppgang i besøkende ved arrangementet, da mange av de store navnene nå er tilbake i sporten.
I tillegg til verdiskapningsanalyse, ble det gjennomført en publikumsundersøkelse. Her kom det frem at 95% av de besøkende hadde hatt en fantastisk opplevelse, og planla å komme tilbake til neste arrangement.