Schie på 2. plass

thomas-schie-2.jpgThomas Schie gjorde sitt beste løp for året og tok andreplasss i lørdagens STCC-løp i Göteborg. Tommy Rustad sluttet på 5. plass.

– Dette var bare helt rått, og utrolig morsomt at det endelig skulle klaffe, sier en meget glad Thomas Schie.

Han var meget spent foran gateracet i Gøteborg, men også optimist ettersom han mente banen ville passe hans Chevrolet Lacetti godt. Det skulle vise seg å stemme. Under testene var han aldri dårligere enn fjerdemann. Og under kvalkjøringen fikk han andreplass. Under Super Pole slo han imidlertid borti muren, og mistet med det en god tid.

– Alt har fungert perfekt i helgen. Under to av testene kjørte vi utrolig nok på brukte hjul, og hevdet oss selv med det helt i teten. – Kvalfiseringen gikk også meget bra, men jeg var litt forbannet på meg selv etter Super Pole, da jeg bommet i den siste svingen, sier Thomas. I den første sektoren hadde han den beste tiden.

I selve løpet kjørte han seg opp fra 7. til 4. plass etter to svinger. Noen runder senere klarte imidlertid Johan Sturesson å smette forbi, men Thomas tok raskt tilbake den plassen og kjørte seg deretter opp på tredjeplass. Etter det obligatoriske depotstoppet kom han igjen ut tredjeplass, men var raskt forbi Robert Dahlgren og tok opp jakten på Ted Björk. Selv om avstanden minket for hver runde, kom han aldri i posisjon til å sette inn noe støt på Björk.

– Jeg er ganske fornøyd med løpet og kjørte det jeg maktet uten å ta noen risker. For det er tross alt bedre med en andreplass, enn kanskje å måtte bryte. Ted og jeg kjørte temmelig likt på tidene, så uansett tror jeg det ville blitt vanskelig å ta seg forbi han, sier Thoms Schie.

Tommy Rustad endte å 5. plass med sin Volvo C30.

-Vi hadde større ambisjoner før kvalifiseringen, men vi bommet litt på taktikken, slik at jeg måtte starte fra 12. startspor. Tatt startposisjonen i betraktning så er jeg svært fornøyd med en 5. plass, sier Tommy Rustad.

Da treningen startet i Göteborg på fredag viste Volvo-teamet sitt potensial. Robert Dahlgren og Tommy Rustad var de to raskeste. Derfor var også forventningene høye foran dagens kjøring.

-Det er ofte kvalifiseringen blir avbrutt fordi en bil blir stående i banen etter krasj eller tekniske problemer i gateløp. Derfor satset vi på å sette en god tid tidlig i kvalifiseringen. Men det skulle vise seg å være en bommert. En dekkstabel hadde nemlig flyttet seg i en sjikane da jeg hadde nye dekk, og det gjorde at det gikk langsommere enn det gjorde mot slutten da dekkstabelen ble flyttet igjen. Da hadde ikke jeg gode nok dekk, og dermed ble det en skuffende 12. plass, forklarer Rustad.

Men i løpet avanserte han raskt et par plasseringer, og da alle var ferdige med sine depotstopp var Volvo-føreren oppe på 7. plass, og han avanserte videre til en 5. plass i mål.

Neste STCC-runde kjøres på Sturup ved Malmö 29. juni, mens den norske runden kjøres på Vålerbanen 14. september.

Resultater STCC 5. runde, Göteborg
1. Thed Björk, Honda Accord, 38 min 7,673 sek
2. Thomas Schie, Chevrolet Lacetti, +1,010
3. Fredrik Ekblom, BMW 320si, +8,130
4. Tomas Engström, Honda Accord, +10,431
5. Tommy Rustad, Volvo C30, +22,537
6. Robin Rudholm, BMW 320si, +23,584
7. Jan «Flash» Nilsson, BMW 320si, +41,375
8. Tobias Johansson, Mercedes C200, +42,081

Poengstilling etter 5 runder
1) Fedrik Ekblom, 30
2) Thed Björk, 29
3) Richard Göransson, 27
4) Robin Rudholm, 26
5) Thomas Schie 15
5) Jan «Flash»Nilsson, 15
7) Tommy Rustad, 12
7) Matthias Andersson, 12
9) Tomas Engström, 10
10) Robert Dahlgren 9