Schjerpen åpnet med 2. plass i British GT

A_Schjerpen 14 apr3
Aleksander Schjerpen (22) endte på en 2. plass sammen med sin danske teamkollega Morten Dopns da den britiske GT-serien ble innledet på Oulton Park i Påske.

British GT er den GT-serien i verden med tøffest konkurranse. I årets første løp som gikk i påskehelgen på ærverdige Oulton Park stilte 34 biler til start. Blant de startende var Aleksander Schjerpen 22 år fra Elverum som kjører for fabrikkteamet Century Motorsport. Løpene er langløp og Aleksander deler bil med Morten Dons fra Danmark. Bilen de kjører er en Ginetta G55 GT4 med en Ford V6 motor på ca 370 hk og en vekt på ca 1000 kg.

Det var testing og kvalifisering på lørdag og mandag var det race. Det var et uvanlig engelsk vær med 22 grader og delvis sol, tilstede for å se på var ca. 30.000 tilskuere så stemningen var god.

Lørdagen startet med testing og ble avsluttet med kvalifisering. Siden siste test er bilen endret for å tilfredsstille kravene til FIA (det internasjonale bilsportforbundet). Vingen bak er mindre og det samme er splitteren foran, i tillegg har bilen fått en tilleggs vekt på 100 kg og fordi både Morten og Aleksander er ”silver drivers” har de fått ytterligere 30 kg ekstra vekt. Dette har fått store konsekvenser for kjøreegenskapene på bilen. Så lørdag slet både Morten og Aleksander med å få et godt oppsett på bilen. De kvalifiserte til 7. startspor i løp 1 og 10. startspor i løp 2.

A_Schjerpen 14 apr4

På mandag var det raceday.
Løp 1 startet og etter noen runder var det kraftig kontakt mellom Morten og en av Lotus bilene, dette resulterte i at venstre framhjul kom ut av stilling slik at bilen ble vanskelig å kjøre. Aleksander overtok etter ca 30 minutter og kom inn på en 6. plass.

I løp 2 startet Aleksander og etter depotstopp og sjåførbytte ledet den dansk/norske duoen med 20 sekunder. På grunn av et uhell på banen kom safetycar ut slik at alle bilene ble samlet. Når starten gikk igjen klarte en Aston Martin å komme foran slik at det ble en meget sterk 2. plass i sesongåpningen.

Dette er både Morten og Aleksander meget tilfreds med og begge gleder seg til neste løp som går om 14 dager på Rockingham.

Team Principal, Century Motorsport Nathan Freke also highlighted a good start to the season for both Morten and Aleksander:
-It’s been a bittersweet weekend really. In testing and qualifying Aleksander and Morten did a good job but we were slightly off the pace. In race one Morten and Aleksander had a difficult run where the Safety car went against us and we ended up in sixth. In race two, an accident brought out the Safety car, which played into our hands with Aleksander, and a great pitstop put Morten out in the lead. Unfortunately after a second safety car later in the race we just couldn’t hold onto the lead but the guys did a great job to finish second and at the first weekend of the season its all about scoring points. Hopefully Morten and Aleksander can continue their decent run at Rockingham.”