Schjerpen dominerte i Italia

Aleksander Schjerpen fra Elverum deltok i helgen i det nest siste løpet i det Italienske GT mesterskapet. Løpet gikk på Vallelunga Autodromo like utenfor Roma.

Schjerpen åpnet sesongen med seier på Monza, og har siden det vært i toppen i sammendraget i mesterskapet. Inn mot helgen lå han og team kamerat Luca Magnoni på en tredje plass sammenlagt og hadde et klart mål for helgen, det var å ta over sammenlagt ledelsen.

Helgen starter med et par treninger på fredag, her setter Schjerpen fort lista, og er blant de raskeste. På lørdag var det nok en trening og denne ble litt dramatisk for Schjerpen da en del i forstillingen røk noe som gjorde at bilen mistet styringen. Som følge av dette kjørte han av banen i en sving og bilen fikk skader. Teamet jobbet iherdig for å få bilen ferdig til kvalifisering og det klarte de. I kvalifiseringen er det sammenlagt tiden mellom Magnoni og Schjerpen som avgjør startposisjonen for det 3-timer lange løpet, Magnoni kvaler inn til en fjerde plass i sitt kval, og Schjerpen setter en meget sterk tid og kommer inn på andre plass. Sammenlagt vil duoen starte i fjerde startspor for nest siste runde i det Italienske GT mesterskapet.

Etter kvalifiseringen fortalte Elverumsingen om hans forventinger før løpet: «Kvalifiseringen gikk bra, Luca (Magnoni) gjorde en kjempe bra jobb i sitt stint, og jeg føler jeg gjorde en god jobb selv, jeg hadde litt trafikk som hindret meg fra å ta de siste hundredelene, men jeg har en god følelse for løpet, og tror vi skal være å regne med i toppen»

Magnoni startet det 3-timer lange løpet, og gjorde en god jobb i sitt første stint, han beholdt fjerde plassen helt til depot-stoppet og byttet fører med Schjerpen.
Elverumsingen viste hva han var god for, og tok seg raskt opp til andre plass, og tok innpå førsteplassen. Etter en fantastisk oppkjøring, og dominerende rundetider tok Schjerpen over ledelsen, og holdt ledelsen frem til nok et depot-stopp, nå var det opp til Italienske Magnoni å avslutte løpet, med ca. 30 sekunder forsprang til resten av feltet.
Det ble en spennende avslutning, men Magnoni holdt ledelsen helt inn til mål og duoen vant dermed sitt andre løp for året, og tok igjen over sammenlagt ledelsen i mesterskapet.

En makt demonstrasjon fra Nordmannen sa teamsjefen til media etter løpet.

Etter løpet var det en fornøyd Nordmann som møtte pressen: «Jeg må si tusen takk til Nova Race, og hele teamet, de har gjort en helt fantastisk jobb hele helgen, og dette er virkelig velfortjent for dem. Luca (Magnoni) gjorde et fantastisk første stint hvor han holdt seg utenfor trøbbel og ga meg en bil jeg virkelig kunne kjempe meg gjennom feltet med. Det har vært en helg hvor det meste har falt på plass, og vi er utrolig fornøyde med å ta over ledelsen i mesterskapet igjen. Det kommer til å bli en hard konkurranse på Mugello, og jeg ser frem imot det!»

Finalen i det Italenske GT mesterskapet holdes 4-6 oktober, på Mugello Circuit utenfor Bologna.