Schjerpen fornyer kontrakten i England

A_Schjerpen 14 apr2Aleksander Schjerpen imponerer stort i utlandet om dagen. Nå får Elverums-gutten ny kontrakt i England som betyr han får fortsette å leve ut guttedrømmen.

 

I januar i år dro Schjerpen til Dubai for å delta i sitt aller første 24-timers løp. Dette regnes som et av de største GT-løpene i verden. I debuten vant Schjerpen det prestisjefylte løpet i sin klasse, noe som imponerte både teamet og fabrikken han kjører for.

Schjerpen ble med dette første Nordmann til å noensinne vinne dette løpet.

 

”Det var lenge uvvisst hva vi skulle gjøre denne sesongen, men etter løpet i Dubai, ble vi invitert til å være med Ginetta og teste -og utvikle den nye Ginetta bilen i syd Europa, etter dette fikk jeg tilbud om å fortsette karrieren”

Aleksander will share the #40 Century Motorsport Ginetta G55 GT4

Teamet Schjerpen skal kjøre for i år er Century Motorsport, det samme som han har kjørt for de 2 siste årene. Dette er et satellitt team for bil-fabrikken Ginetta, og Schjerpen røper at de har store planer i tiden fremover.

 

”Jeg og teamet deler de samme målene og verdiene, og vi jobber utrolig godt sammen. Dette er noe som er viktig for meg. Vi har noen spennende planer fremover, både i England og andre steder i Europa.”

 

Serien Schjerpen skal kjøre er British GT, som er Europas tøffeste GT4-serie. Schjerpen endte denne serien på 2.plass i PRO-mesterskapet i fjor.

Målet for året er å vinne.

 

”Målet er selvfølgelig å vinne mesterskapet, men det er ca 20 andre team som også har de ambisjonene, så det skal bli en tøff men bra sesong. I tillegg har vi planer om å kjøre noen innhopp i en annen serie i Europa, så dette blir spennende.”

 

For å forberede seg til en ny sesong har Elverums-gutten i vinter fokusert på fysisk trening, samt mental trening, ved siden av å reise til syd Europa for å teste og utvikle bil.