Schjerpen med pallplass i Texas

I helgen ble finalen i den internasjonale 24-timerserien avholdt på Circuit of the Americas i Texas, USA. Aleksander Schjerpen stilte til start med sitt Lamborghini team, Leipert Motorsport. Bilen de kjører er en Lamborghini Huracán Super Trofeo med 620 hestekrefter.

 

Schjerpen har allerede imponert i serien, da han kom på en sterk 2. plass i samme mesterskap under 24-timersløp i Portugal tidligere i år.

 

Nordmannen satte standarden tidlig i treningen på banen som også arrangerer både Formel 1 og VM i sportsvognsracing. I kvalifiseringen satte teamet raskeste runde i sin klasse som gjorde at de startet 24-timersløpet i beste startspor. Schjerpen kjører i nest raskeste klasse, og konkurrer mot biler med mer hester og mer aerodynamikk, så de var åpenbart fornøyde etter kvalifiseringen.

I løpet var det lite dramatisk for Lamborghini teamet, og de lå hele tiden og kjempet om de 4 beste plasseringene.

Schjerpen kjørte for det meste doble stint, for at de skulle holde følge med bilene som gikk raskere ute på banen.

Når kvelden kom tapte teamet litt tid i depot etter en tidsstraff, noe som gjorde at de hadde en hard jobb foran seg de resterende 10 timene.

Når målflagget kom ut, etter 24-timer med hard racing krysset den italienske Lamborghini`en til Elverums-gutten mållinjen på en sterk 3.plass i sin klasse, et imponerende resultat i et slikt startfelt.

Til tross for at Schjerpen har vært og kjørt tester i USA tidligere, er dette første løpet til nordmannen i USA.

 

Aleksander Schjerpen – Leipert Motorsport Lamborghini:

”Vi er veldig fornøyd med resultatet, det har vært en team-effort og alle har gjort en kjempe innsats! Banen og anlegget her i Texas er flott, det var en krevende men morsom bane å kjøre på. Det har vært lange dager for teamet, og det var fint å kunne belønne de med en podium plass og litt champagne” smiler Aleksander etter løpet.

 

Dette var siste løp i den internasjonale 24-timerserien, men Schjerpen er ikke helt ferdig med sesongen ennå.

”Det gjenstår litt mer på programmet før sesongen er ferdig, vi har noen tester i Europa, og forberedelser foran neste sesong”