Schjerpen vant Silverstone 500

Aleksander Schjerpen fra Elverum startet årets sesong godt med pallplass i Dubai, men har måttet nøye seg med topp 10-plasseringer i de 2 siste løpene i 2018. Det var Elverum-gutten klar for å gjøre noe med da British GT-mesterskapet inntok den kjente Formel 1-banen på Silverstone i England i helgen.

Kvalifiseringen ble imidlertid tøff for Schjerpen og hans Century Motorsport BMW-team, og dermed måtte de starte så langt tilbake som i niende startspor.

– Jeg gjorde en tabbe på min raskeste runde og det sendte oss ned på niendeplass. Men vi vet vi har en sterkere bil når det kommer til løpet, og det er ikke avgjort før vi krysser mållinjen, sa Schjerpen til pressen etter kvaliken.

Og som sagt så gjort:

Elverumsingen kjørte fenomenalt fra start, og kjørte forbi mange biler i sitt første stint. Schjerpen deler bil med engelske Jack Mitchell, som tok over bilen og kjørte andre stint. Halvveis inn i løpet overtok Schjerpen igjen, og kjempet seg opp fra femte til andreplass – før han også tok seg opp i ledelsen like før han kjørte inn til siste depot-stopp. Mitchell tok da over bilen, og krysset mållinjen med god margin til resten av feltet.

En stor dag for både Aleksander Schjerpen som fikk sin første seier i det britiske mesterskapet, samt BMW Motorsport sin andre seier med den helt nye BMW M4 GT4 bilen.

Silverstone 500 er British GT sitt største løp gjennom sesongen, og er også det mest prestisjefylte, med mest publikum. Løpet varer i 3 timer og til start var det 36 biler.

– Først og fremst er vi utrolig glade og stolte over seieren i dag, det var en kjempeinnsats av alle i teamet, og BMW har gjort en fantastisk jobb med bilen. Det har nok ikke helt gått opp for oss ennå at vi vant, men vi kjempet fra start til mål og det holdt til seier. En stor takk til BMW og Century Motorsport og alle samarbeidspartnere og supportere for en fantastisk helg, sa Schjerpen på pressekonferansen etter løpet.