Schjerpen viste gode takter i England

A_Schjerpen_16_06
Det største løpet i Britsh GT gikk i helgen på den legendariske Formel 1 banen Silverstone i England. På plass var Aleksander Schjerpen fra Elverum. Schjerpen kjører i British GT for Century Motorsport Ginetta, og så langt i sesongen har Schjerpen imponert i det tøffe GT mesterskapet.

Schjerpen er på sin tredje sesong i mesterskapet, og dette er første sesongen han kjører som PRO fører i teamet.

 

Under løpet på Oulton Park for 2 uker siden krasjet teamkompisen til Schjerpen så kraftig at de til løpet på Silverstone stilte med helt ny bil.

 

Silverstone 500 anses som det største løpet i mesterskapet, med flest deltakere og det er også det lengste løpet.

Med 51 biler på start streken og 3 timer racing, var det spenning før start.

Schjerpen og teamkompis Sean Byrne fra Irland kvalifiserte seg inn på en 13.plass til i løpet.

Det skulle vise seg å bli ekstra spennende da det rett før start, begynte å regne kraftig.

 

Løpet ble startet bak sikkerhetsbil på grunn av været.

Byrne startet i bilen, og kjørte et kort pass før han leverte bilen til Schjerpen. Regn og avkjøringer førte til at sikkerhetsbilen ble ute store deler av det første passet til Elverumsgutten.

Med litt under to timer igjen av løpet byttet Schjerpen med Byrne igjen, og dette skulle bli Byrne sitt siste pass for dagen. Med en time igjen av løpet skulle Schjerpen ta over og kjøre siste timen, det var fortsatt regn, men Schjerpen valgte å gå ut på tørrvær dekk. Med ca 40 minutter igjen av løpet lå teamet på en 11 plass.

Så begynte været å skifte, det varierte mellom kraftig regn på ene siden av banen og sol og tørt på andre siden, dette føret viste seg å passe godt for Schjerpen, og han begynte å klatre opp på resultatlisten, og med 5 minutter igjen av løpet lå de på 6.plass. I mål endte de på en sterk 5.plass, og tok med seg verdifulle poeng i mesterskapet.

 

Etter løpet var det en glad Elverums-gutt som møtte media; ”Først og fremst en stor takk til teamet som hadde en taktikk som hjalp oss stort i de vanskelige forholdene i dag, takk også til Sean som gjorde en veldig bra jobb.  Vi  var heldige med været, vi gamblet på slicks tidlig i sluttfasen på løpet, og det viste seg å være riktig! Vi tok noen verdifulle poeng i sammendraget, og gleder oss til neste løp! Til slutt må jeg få takke mine partnere som er med å støtter meg og gjør dette mulig.”

 

Neste løp er 8-10 juli på Spa-Francorchamps i Belgia. Schjerpen og teamet er allerede på vei til banen for å teste før løpet.