Se Anette i over 325 km/t ved Gardermoen

A_Birkenes_15
Anette Birkenes, 20 år fra Arendal stiller i den Europeiske dragrace klassen «top doorslammer». Sammen med over 165 andre team, både motorsykler og biler i 20 forskjellige klasser, er det klart for årets første stevne på Gardermoen raceway. Spring Nats 2015.

Anette har kjørt dragrace i flere år og oppgraderte lisensen i fjor. Nå satser hun for fullt i Norden i 2015-sesongen. Hun kjører noe av det råeste som finnes i verden innen motorsport. Bilene har 2000 – 3500 hester under panseret. Vel, enkelte deler som innsug og kompressor stikker langt over panseret! Bilen har en stor spesialbygd kompressormatet V8 motor. Den går på ren metanol og bruker bare 1 – ett sekund fra stillestående til 100 km i timen.

For å sammenligne; En supersportsbil fra Ferrari til flere millioner blir frakjørt av Anette Birkenes etter ca. 5 meter. Etter målpassering kan Anette nesten rekke å gå ut av bilen før Ferrari-en er fremme! På stevnet kommer også det norske motorsykkel landslaget i dragracing for å kjøre første NM-runde. Norge har de råeste motorsykler i hele Europa. Alle på landslaget kommer forresten fra samme klubb på Toten!

Velkommen til dragrace – verdens raskeste motorsport – på Gardermoen 8-10 mai