Sebastien Loeb kjører rallycross-EM

AUTO - FIA GT SERIES NOGARO 2013
Mens det er ingen tidligere verdensmestere i rally igjen i rally-VM, vil det være to av dem på startstreken i den franske EM-runden i rallycross i år. Nå er det klart at Sebastien Loeb stiller for å utfordre Petter Solberg.

Siden 2003 har det ikke vært andre verdensmestre i rally enn Solberg og Loeb, men siste helgen i august møtes de to til duell i rallycross. Begge i Citroën DS3 SuperCar, i denne 7. av totalt 9 EM-runder.

Loeb er ikke ukjent med rallycross. I fjor stilte han i et løp i USA og vant X-Games i Los Angeles. Nylig vant han Rally Argentina, og han har også vunnet Rally Monte Carlo i år, samt tatt 2. plass i Sverige. Ingen dårlig statistikk for en pensjonist som kun har kjørt tre VM-runder. Han kjørte nylig Porsche Super Cup i Barcelona, og senere i år skal han kjøre det legendariske bakkeløpet Pikes Peak ni USA. Den nidoble verdensmesteren i rally skal kjøre FIAs GT-mesterskap i år.

-2013 er definitivt et år med mange utfordringer for meg. Da jeg fikk tilbud om å kjøre EM-runden på Loheac kunne jeg ikke takke nei. Jeg gleder meg til løpet. Det er et stort publikum og det blir et tøft løp, sier Loeb.