Seier og andreplass til Team Grøndal Bilbutikken


Det var over 60 deltagere som stilte til start i årets Rally Hadeland. Anders Grøndal har totalvunnet løpet både i 2015 og 2016. Roger Eilertsen var som vanlig kartleser. Som i 2015 stilte også VM sjåfør Mads Østberg til start.

Både Anders og Mads kjører Ford Fiesta R5. Men denne gangen gjorde arrangøren en vri da Mads og Henning Solberg som er FIA seedet fikk starte som de to første bilene i løpet mens Anders og de andre internasjonale bilene måtte starte etter alle de nasjonale klassene. Anders hadde startnummer 51! Det ble derfor en håpløs kamp mot de to foran i feltet. Synd sier Anders som først og fremst ville sammenligne seg med Mads etter at det er gjort noen endringer på bilen etter Sigdalsrally. Nå ble det å kjøre i delvis slush og ikke minst noen nedbremsinger grunnet førere som hadde dratt av. Uansett hadde det neppe vært noe å gjøre med Mads og Henning som hadde en durabelig fight. Det ble Mads og Ford seier!

Men det ble en ny pallplass og annenplass i klassen for R5 biler for Anders og Roger. Tredjeplass totalt i løpet.


Denne gang var det unge Oscar Solberg som rattet vår Ford Fiesta R2. Han hadde med seg Morten Høgberg i kartleserstolen. Målet til Oscar var nok å være raskeste tohjulstrekker i løpet, men Oscar måtte også starte bak i feltet og slet med samme oppkjørte veier som Anders. Men Oscar gjorde en god jobb og tok første seier for Grøndal Bilbutikkens Ford Fiesta R2. Denne bilen vil nok markere seg med flere dyktige sjåfører og den er allerede påmeldt i VM runden Rally Sweden.

foto: Arve Kjelbergsengen