Seier for Kevin Aabol i Formel Renault

Newsrace på Ring Knutstorp.
Etter mange pallplasseringer tidligere i sesongen kunne Kevin Aabol kjøre inn til sin første seier i Formel Renault 1.6 på Knutstorp i helgen.

Helgens kjøring på Ring Knutstorp startet på torsdag med testpass. Klassen måtte kjøre på andre dekk denne helgen og teamet hadde kun 1 pass til å teste dekkene før kvalifisering dagen etter. Noen få tiendeler manglet, men endringer ble gjort på bilen i håp om at det skulle hjelpe på farten til kvalifiseringen.

Været var lenge ustabilt før kvalifiseringen, men alle gikk ut på slicks i håp om at det skulle holde seg tørt. Kevin satte raskt en god runde, og lå an til 3. plass. Men mot slutten datt han ned til 5. plass, kun få hundredeler bak de foran.

–    Jeg følte jeg fikk satt en grei runde, men vi mangler rett og slett fart i bilen. Nå må vi bare jobbe for åfåden optimal til finalene i morgen, sa Kevin etter kvalifiseringen.

Nok en gang var været svært ustabilt, og det var lenge usikkert om det ble slicks eller regndekk. Banen så ut til å tørke opp, og alle gikk ut på slicks. Men noen deler av banen var fremdeles våt, såførerne ble møtt med svært vanskelige forhold. Kevin tok en plass allerede i starten, og satte opp jakten påde foran som hadde fått en luke. De ble hentet inn, men det var akkurat ikke nok runder til å komme seg forbi alle, og Kevin endte på 2. plass. Han satte også raskeste runde, og kunne dermed starte fra 1. startspor i det andre løpet.

–    Etter den skuffende tidkjøringen var det veldig deilig å virkelig ha farten inne i denne finalen.

2. plass gir gode poeng i mesterskapet, og nå har jeg muligheten til å virkelig gjøre et godt resultat fra 1. spor i den andre finalen, sa en fornøyd Kevin etter den første av 2 finaler.

Igjen gjorde været det vanskelig å forutsi forholdene på banen. Men det tørket opp, og alle kjørte ut på slicks. Kevin tok starten, og skaffet seg raskt en luke til de bak. Luka holdt helt til mål, og Kevin kunne kjøre inn til sin første seier i Formel Renault 1.6.

–    Etter å ha vært så nærme seier tidligere i år så er det utrolig deilig at det endelig klaffer. Det åligge foran med konkurrentene like bak en hel finale gir et stort press, men jeg greide å holde unna, sa en svært lykkelig Kevin etter målgang.

Kevin ligger nå på 2. plass i NEZ mesterskapet og 3. plass i det svenske mesterskapet, kun få poeng bak 2. plassen. Kampen om nye seire fortsetter på Solvalla 5. og 6. september.