Seier for Mads Østberg på Sørlandet

mads-ostberg_700.jpgMads Østberg og kartleser Jonas Andersson kunne innkassere sin andre strake NM-seier for året da de vant Rally Sørland med sin Ford Fiesta S2000. Dermed styrket Østberg sin NM-ledelse.

Mads Østberg fra NAF Motorsport Asker & Bærum åpnet raskest av alle i det flotte været på Sørlandet da han vant første fartsetappe fredag kveld. Men da fredagens tre etapper var unnagjort var han 6,9 sekunder bak Anders Grøndal. På dagens første etappe økte Grøndal ledelsen til 15 sekunder med sin Subaru Impreza WRC. Men på dagens andre etappe forsvant Grøndal og hans kartleser Veronica Engan av veien, og da ble det suveren seier til Østberg. Han forsvarte dermed sin seier fra i fjor i løpet.

-Det har gått som på skinner for oss. Jeg er veldig godt fornøyd. Vårt mål i dag var å presse Anders så mye vi kunne, og det fungerte. Selvfølgelig synd at han kjørte ut, men det skjer ofte noe sår det er så hard kamp, sier Mads Østberg som har sin samboer Veronica Engan som kartleser for Grøndal.

-Det var ganske spesielt å passere dem da de hadde kjørt av veien. Jeg så at bilen hadde mye skader, og jeg så Anders. Men da jeg ikke så Veronica så bremset jeg helt ned for å forsikre meg om at alt var i orden, sier Østberg etter episoden som utspant seg på løpets femte fartsetappe.

Den som kom nærmest Østberg var Sveinung Bieltvedt og hans kartleser Roger Elertsen fra NAF Øvre Østfold. De tok andreplass i Rally Sørland også i fjor med sin Subaru Impreza Sti. Etter en litt tung vintersesong klatret dermed Bieltvedt i NM-sammendraget og inntok femteplassen.

Hjemmefavoritt Svein Frustøl fra arrangørklubben Kristiansand Automobil Klubb endte på en tredjeplass med sin Ford Focus WRC. Med Ragnar Klami i kartleserstolen gjorde han sitt beste løp for sesongen.

Klubbkamerat Pål Try, også han i en Ford Focus WRC, tok fjerdeplassen.

Østberg, som allerede i morgen (søndag) setter kursen for Sardinia der han neste helg kjører VM-runde, økte sin NM-ledelse betraktelig med seieren i Rally Sørland. Han står nå med 110 poeng, og er hele 38 poeng foran Thomas Kvam fra NAF motorsport Grenland som tok over andreplassen etter helgens løp. Anders Grøndal ligger fortsatt på 3. plass sammenlagt i klassen for de firehjulsdrevne bilene, til tross for at han brøt i helgen.

steve-rokland_700.jpg

I NM-klassen for tohjulsdrevne biler inntil 2000 ccm ble det andre strake seier til unge Steve Røkland (18) fra NMK Gardermoen i Ford Fiesta ST. Det er Røklands første NM-seier, og han hadde også Wenche Fønnebø som kartleser for første gang.

-Dette e bare fantastisk. Det var uvant med ny kartleser, så vi hadde litt trøbbel i går og på siste etappe i dag, men bedre enn dette får det ikke blitt, sa Steve Røkland.
Nærmest kom Marius Dahl fra NMK Modum & Sigdal i sin Fiesta. Han var 24 sekunder bak. Tredjeplassen i NM-klassen for de tohjulsdrevne bilene kom Frank Tore Larsen fra NMK Modum & Sigdal i sin Ford Fiesta R2. Han tapte seieren på løpets siste fartsetappe da han mistet bremsene.

I NM-sammendraget ble det uhyre jevnt etter helgens resultat. Steve Røkland tok over ledelsen med 67 poeng. Marius Dahl har 66 og Petter Rolfsen fra NMK Modum & Sigdal, som endte på 4. plass i dag, har 65 poeng.

soren-snartemo_700.jpg

I NM-klassen for nasjonal var det stor dominans av Sørlands-førere i toppen. Søren Snartemo fra NMK Konsmo vant med sin BMW M3. Han var med det drøye minuttet foran sin klubbkamerat Magne Svardal i Opel Kadett. Kenneth Trysnes fra arrangørklubben KAK tok tredjeplassen i sin Ford Puma.

NM-leder Ole Morten Korsmo fra KNA Kongsvinger endte på en 5. plass i Rally Sørland, men har allikevel fortsatt en komfortabel ledelse med sin Volvo 240. Korsmo har 90 poeng, mens Søren Snartemo på andreplass har 53.

Rally Sørland inneholdt åtte fartsetapper. Tre ble kjørt på fredag og fem i dag. Løpet hadde start og mål i Mandal sentrum. Det var meget gode forhold under løpet, med et fantastisk vårvær, og meget god veistandard.
NRK1 sender en halv time fra løpet klokken 23.30 på søndag kveld.
Neste NM-runde er Aurskog/Høland Rally med Bjørkelangen som base, lørdag 4. juni.

Topp 10 Rally Sørland

1.Mads Østberg/Jonas Andersson, NAF Motorsport Asker & Bærum, Ford Fiesta S2000, 1t 5min 12,9sek
2. Sveinung Bieltvedt/Roger Eilertsen, NAF Øvre Østfold, Subaru Impreza Sti, +1min 27,2sek
3. Svein Frustøl/Ragnar Klami, Kristiansand Automobil Klubb, Ford Focus WRC, +1.44,5
4. Pål Try/Lars W. Andersen, Kristiansand Automobil Klubb, Ford Focus WRC, +2.33,3
5. Thomas Kvam/Stian Johnsen, NAF Motorsport Grenland, Ford Focus WRC, +3.42,8
6. Geir Helge Frøslid/Dag Sandbekkbråten, NMK Fluberg, Subaru Impreza Sti, +5.55,4
7. Steve Røkland/Wenche Fønnebø, NMK Gardermoen, Ford Fiesta ST, +6.06,4
8. Søren Snartemo/Arne Ingar Stulen, NMK Kosnmo, BMW M3, +6.10,4
9. Marius Dahl/Kay Ødegård, NMK Modum & Sigdal, Ford Fiesta ST, +6.30,5
10. Frank Tore Larsen/Torstein Eriksen, NMK Modum & Sigdal, Ford Fiesta R2, +6.47,7
Komplette resultater

NM-stilling 2011 UOFFISIELL (4 av 7 runder)
Tohjulsdrevne biler inntil 2000 ccm
1. Steve Røkland, NMK Gardermoen, Ford Fiesta, 67
2. Marius Dahl, NMK Modum & Sigdal, Ford Fiesta, 66
3. Petter Rolfsen, NMK Modum & Sigdal, Ford Fiesta R2, 65
4. Frank Tore Larsen, NMK Modum & Sigdal, Ford Fiesta, 64
5. Petter Kristiansen, NMK Sør-Gudbrandsdal, Ford Fiesta, 60
6. Trond G. Svenkerud, NAF Msp. Hamar, Renault Clio, 43

Firehjulsdrevne biler over 2000 ccm
1. Mads Østberg, NAF M-sport Asker & Bærum, Ford Fiesta S2000, 110
2. Thomas Kvam, NAF Motorsport Grenland, Ford Focus WRC, 72
3. Anders Grøndal, NAF Msp. Asker & Bærum, Subaru Impreza WRC, 63
4. Marius Aasen, NAF Msp. Asker & Bærum, Subaru Impreza, 51
5. Sveinung Bieltvedt, NAF Øvre Østfold, Subaru Impreza, 43
6. Eyvind Brynildsen, KNA Varna, Skoda Fabia S2000, 40
Nasjonale klasser
1.Ole Morten Korsmo, KNA Kongsvinger, Volvo 240, 90
2. Søren Snartemo, NMK Konsmo, BMW M3, 53
3. Morten Bredesen, NMK Hadeland, Volvo 240, 45
4. Kenneth Trysnes, KAK, Ford Puma S1600, 39
5. Jan Egil Halland, NMK Nore & Uvdal, BMW M3, 33
6. Raymond Braaten, NMK Aurskog/Høland, Volvo, 23
6. Peter Hjalmarsen, KNA Kongsvinger, Mercedes, 23
6. Magne Svardal, NMK Konsmo, Opel Kadett, 23