Seier for Røkland/Hjalmarsen

rokland.jpgI helgen kjørte Steve Røkland (19) med kartleser Kim Hjalmarsen (29) den fjerde runden i rally-SM som gikk i Hässleholm i Sverige. Løpet talte også med i Fiesta Cupen og Topdriver serien. Løpet startet litt fuskete men mot slutten hadde de ett enormt bra tempo, og kjørte inn til klasseseier.

Litt fuskete start
Før de to første etappene som gikk på fredag kveld som to publikums etapper nede i byen begynte det og regne, etappene gikk på asfalt, betong og brosten, dette ble utrolig glatt. Problemene til Røkland og Hjalmarsen hadde ingen ting med hvor glatt det var, men med bilen, den gikk og fjusket på SS2 og de tapte hele 15 sekunder på bare 7,5 km til Robin Friberg som var raskeste mann i klassen, SS1 ble strøket på grunn av for mye tull med tider. Steve klarte så vidt å komme seg inn til parc ferme hvor bilen måtte stå over natten før det var service på morgenen etter.

Hektisk på morgenen
De flinke mekanikerne i Steve Røkland Motorsport fikk fikset problemet inne på service og Steve og Kim kjørte fort på de første etappen på lørdag morgen. De vant både ss 3 og 4 og knappet innpå konkurrenten inn mot dagens andre service.

Raskere enn svenskene
Etter service var det den andre nordmannen i startfeltet Petter Kristiansen med kartleser Ole Kristian Brennum som kjørte fort, tett fulgt av Røkland. Av svenskene var det bare SM lederen Robin Friberg som holdt samme tempo som Kristiansen og Røkland og før de siste 2 etappene ledet Petter Kristiansen med 7,6 sek på Robin Friberg og 11,6 sek på Steve.

Ett gir ekstra
På de to siste etappene hadde Steve og Kim bestemt seg for å ta i og det var akkurat det de gjorde og vant SS9 med 1,3 sek for Friberg og 7.6 sek foran Petter Kristiansen.
Før siste etappen var det utrolig tett, Kristiansen ledet nå med 0,4 sek til Friberg og 4 sek til Røkland.

På SS10 satte Røkland og Hjalmarsen inn det store støtet og slo Friberg med 5,8 sek og Kristiansen med 13 sek på 18 km, så den andre seieren i SM på to forsøk i år var ett faktum for Steve Røkland. – Dette hadde jeg aldri trodd etter problemene i går kveld, ting startet litt tregt men det viser seg at man får igjen for å kunne klare å nullstille seg og holde fokus på å kjøre bil, jeg må få takke Kim som gjør en meget bra jobb i kartleserstolen og mekanikerne som gjør en bra jobb på service, sa en utrolig glad Steve Røkland som etter seieren øker ledelsen i TopDriver og Fiestacupen

Neste helg kjører Steve finalen i Bakkeløp NM som han leder med 3 poeng i en Renault Clio S1600