Seier i debuten for Haug

H_Haug_15_nov3
12. september kjørte Herbjørn Haug inn til NM-bronse med sin Mercedes rallycrossbil. På søndag stilte han til start på Croft i England med en helt nybygget Ford Puma og vant debutløpet.

 

Rallycrossesongen var ikke før over, før Herbjørn Haug flyttet inn i verkstedet og satte vinkelsliperen i en eldre Ford Puma privatbil. Nå, to måneder etterpå fremstår den i en helt ny drakt, og har fått navnet Wild Lightning.

 

– Vi hadde håpet å vinne NM med Mercedesen før den ble byttet ut, men fra 2016 endres regelverket i rallycross slik at Mercedesen dessverre ikke blir konkurransedyktig lenger, og da har vi ikke noe annet valg enn å tilpasse oss.

 

Når en ny bil skulle bygges lette Haug med lys og lykter blant andre Mercedes modeller, men fant ingen som ville egne seg. Valget falt da på å gå tilbake til Ford Puma som var biltypen han bygde og ble norgesmester med i klasse 2 i 2004. Nå er målet å gjøre det samme i klasse 3.
På søndag kjørte Herbjørn det første løpet med sin nybygde Ford Puma på Croft i England. Det skulle vise seg å bli en svært god sesong-avslutning og oppkjøring til 2016-sesongen.

 

Før avreise hadde Haug kun testet noen starter med bilen, så det var et spent team som rigget seg til på banen lørdag ettermiddag etter mer enn tre døgn på reisefot. Haug slet litt med å bli helt komfortabel med Pumaen, men åpnet med en godkjent treningsrunde.

 

Utover dagen fant han seg mer til rette og kjørte inn til bestetid med god margin i begge de to første innledende omgangene. I den tredje omgangen tyvstartet Haug og ble flyttet bakerst i startfeltet, han startet da mer enn fire billengder bak bilene i første ledd. På restarten fikk Haug en god start, han kom seg raskt frem i feltet og tok teten allerede før første sving. Selv med litt mer uryddig kjøring i omgangen kjørte han inn til nok en bestetid. Med tre bestetider i de innledende omgangene var Haug klar for bestespor i A-finalen.

H_Haug_15_nov1

Også i finalen traff Haug godt på starten og ledet fra start til mål og kjørte inn til seier flere billengder foran nestemann i klassen.

 

– Det tok meg litt tid å venne meg til å kjøre pumaen, den er mye mer nervøs enn mercedes var og den krever mer av sjåføren. Men utover dagen følte jeg at ting fungerte bedre og bedre, og jeg har virkelig tro på at dette kommer til å bli bra. Vi skal fortsette å teste og finjustere og skal være bedre forberedt enn noen gang når NM-sesongen åpner i mai. Utover i sesongen håper jeg å kunne gi alle teammedlemmene, sponsorer og støttespille valuta for penger og innsats i form av flere seiere. Tusen takk til dere som har stått på og støttet meg slik at vi fikk muligheten til å få kjørt dette testløpet allerede nå, avslutter en sliten men svært fornøyd Haug på vei hjem fra England.