Seier i Rally Sokndal for Aasen

M_Aasen_14_Sokndal
I helgen stakk Marius Aasen og kartleser Marlene Engan av med seieren for tohjulstrekkede bilder i asfalt-løpet rally Sokndal. I tillegg fikk de en imponerende andreplass totalt.

 

– Dette var deilig, forteller en smilende Marius Aasen etter helgens innsats.

 

Rally Sokndal startet med en shakedown, en såkalt felles test før løpet fredag kveld. Allerede her merket Aasen at selvtilliten var høy når det gjaldt å kjøre på underlaget asfalt.

 

– Jeg synes det er utrolig moro å kjøre på asfalt. Det er virkelig utforende og dekkvalg har alt å si. Før løpet var jeg fast bestemt på at dette skulle gå vår vei, sier 22-åringen.

 

Fightet i toppen

Fra første prøve viste duoen at de skulle være med i en topp-plassering i sammendraget. De var også raskeste bil av alle de startene på løpets siste etappe.

 

– Det er moro å se at vi klarer å holde et så høyt tempo. Vi har virkelig kost oss, og bare følt oss frem. Vi gjorde en feil før en prøve og byttet til regndekk da himmelen åpnet seg, men bare få kilometer inn på prøven var det slutt på regnet. Vi kjørte over en og en halv mil på tørt, så det var ikke mye igjen av dekkene da vi kom i mål, sier Aasen.

 

Selv med en feilvalg av dekk, kjempet de seg tilbake i teamets Ford Fiesta R2 og da åtte prøver var kjørt på raske vestlandske asfalt-veier – ble det seier i forhjulstrekkerklassen for duoen.

 

– Det smaker godt med en seier etter så mye motgang i år. Denne seieren viser at det lønner seg å holde motet oppe – så kommer også resultatene. I fjor ble vi kun slått av en WRC-bil i sammendraget, i år var det bare en firehjulstrekker som var foran oss. Jeg ser virkelig frem til å sitte i rallybilen igjen, sier Marius Aasen.