Seier i testløp for Andreas Bakkerud

a_bakkerud_act.jpgDet ble seier til Andreas Bakkerud i sesongens første løp. Som en test foran EM sesongen 2010 i rallycross valgte Bakkerud å kjøre på Lydden Hill utenfor London i Påsken.

Etter en veldig spennende finale kjørte Andreas (18) inn til seier foran hele den Belgiske og Britiske eliten.
Løpet var første runde i det britiske og belgiske rallycrossmesterskapet, og motstanden var av høy internasjonal klasse. Blant de startende var flere av Andreas sine argeste konkurrenter i EM sirkuset.

Selv om det ble en ganske suveren seier, så var det ingen enkel vei dit igjennom helgen.
Hele turen har vært en test for teamet og for Andreas. – Ikke alt har gått på skinner, og vi har jobbet med mye forbedringer igjennom hele uken her borte, forteller Andreas. Noen småfeil som bremsejustrering, en kranglete giroverføring og litt justeringer på setup er ting som har vært veldig viktig og luke bort før EM sesongen starter. Samtidig har det vært godt og få kjenne litt motstand med en gang, det her gjort meg skjerpet, sier unggutten.
– Bilen er jo bygd opp helt på nytt, så noen småprobelmer må vi regne med.
– Jeg hadde også litt rattrust, og følte at det var viktig og bli varm i kjøredressen igjen. Det er en fantastisk bane her i England, og en flott omramming gjorde dette til min beste påskeferie noensinne, sier en smilende Andreas.

– Må få sagt tusen takk team-medlem og sponsor Bjarte Sandven som tok initiativet til denne turen. Han og familien stilte med buss og utstyr , og sponset meg slik at denne turen ble mulig. For min satsing i år var denne turen veldig viktig, sier Andreas.

Nå ser teamet framover mot EM start
– EM start er 1. Mai, og før den tid er det veldig mye som skal på plass. – Vi tar bilen til Peugeot Sport i Danmark nå for å få oppgradert noen småting, og se resultatene fra helgens kjøring der. Ny nettside Lanseres den 17. April, så vi har litt og jobbe med nå framover også, forteller Andreas. Stemningen rundt banen her i England har vært meget god. Det har vært veldig mye publikum selv om løpet er direktesendt på TV.
– Det er også en veldig fin bane og kjøre på, og som passet min kjørestil veldig godt. Selv med litt små trøbbel gav denne helgen meg en god opplevelse, og vi sitter mange gode svar, avslutter Bakkerud.