Seier til Martinius Stenshorne

Den 12 år gamle gokartføreren Martinius Stenshorne gikk helt til topps da første runde av WSK Super Master Series ble kjørt på Adria-banen i Italia søndag.

Etter en andreplass i «oppvarmingsløpet» på den samme banen sist helg, gikk det enda bedre denne helgen. Allerede onsdag reiste 12-åringen ned til Adria-banen utenfor Venezia som en av favorittene i Mini-klassen i det som regnes som det mest prestisjefylte gokartmesterskapet i verden for denne aldersgruppen på denne tiden av året. Fredag fylte han også 12 år, og bursdagen ble feiret på aller beste måte søndag!

Allerede i kvalifiseringen viste Martinius Stenshorne at han var å regne med da han var raskest i sin kvalifiseringsgruppe. Kvalifiseringen var delt inn i tre grupper, og 12-åringen fra Hokksund var nest raskest totalt.

I de innledende heatene gikk det imidlertid ikke like bra. Han vant riktignok sitt første innledende heat, men ble påkjørt i det andre og snurret i det tredje. En andreplass i fjerde og siste innledende gjorde at han var nummer 16 totalt etter de innledende omgangene.

Så var det klart for to prefinaler, hvor Martinius startet som nummer åtte i den første. Fra denne åttendeplassen kjørte han seg raskt opp i ledelse.

– Jeg hadde ventet at det skulle bli en tøff fight, men jeg var raskt i ledelsen og holdt denne til mål, sier Martinius.

Ettersom Martinius hadde et høyere tempo enn de som kjørte den andre prefinalen, ble det også pole position i finalen for nordmannen.

– I finalen fikk jeg en luke med en gang, så den kontrollerte jeg egentlig. Det var deilig med seier, og jeg er ikke ordentlig fornøyd før jeg vinner. Men det gjorde jeg i dag, jubler 12-åringen.

Martinius Stenshorne leder nå WSK Super Master Series sammenlagt i Mini-klassen etter å ha tatt 80 poeng denne helgen. Om en måned er det klart for det neste løpet i mesterskapet på South Garda-banen, og da skal det deles ut enda mer poeng. Poengfordelingen er nemlig lagt opp slik at det blir mer og mer poeng å kjøre om helt frem til finaleløpet i Napoli den 8. april. Vinterserien består av fire løp totalt.

– Nå er målet å vinne hele mesterskapet, avslutter Martinius Stenshorne.