Seier og EM-ledelse til Isachsen

isachsen_nederland_11.jpgEtter noen vanskelige løp slo Sverre Isachsen tilbake med seier i helgens EM-runde i rallycross i Nederland. På pallen fikk han selskap av Ludvig Hunsbedt (2. plass), mens Mats Lysen tok 6. plass i SuperCars.

Med sin totalt 20. EM-seier i karrieren, gikk Isachsen (40) også opp i EM-ledelse, og har nå en gylden mulighet til å ta sitt tredje strake EM-gull.

– Endelig! Etter seieren i årets EM-åpning har det vært mye stang ut, men i dag klaffet det meste, jubler en glad Sverre Isachsen etter seieren på nederlandske Valkenswaard.

Helgen startet imidlertid dramatisk for Sverre Isachsen, da en turbo røk allerede på lørdagens trening. Bilen ble reparert, men da tidstreningen skulle starte begynte det å regne. Isachsen var ikke heldig med forholdene, og kjørte bare inn til niende tid. Likevel vant han den første omgangen lørdag ettermiddag.

– Jeg har hele tiden visst at jeg trenger et godt resultat denne helgen. Derfor har jeg forsøkt å kjøre så taktisk riktig som mulig.

I andre omgang søndag morgen ble det igjen dramatisk da en drivaksel røk, men med femte tid i tredje omgang, så sikret Sverre Isachsen seg fjerde startposisjon i A-finalen bak Michael De Keersmaecker, Mats Lysen og Jean-Luc Pailler.

– Jeg bestemte meg for å avgjøre mye i starten, og jeg gikk rett opp på andreplass bak De Keersmaecker. Men da han fikk tekniske problemer så kontrollerte jeg inn i mål.

Sverre Isachsen vant til slutt foran Ludvig Hunsbedt og britiske Andy Scott. For Hunsbedt var dette sesongbeste.
– Jeg er strålende fornøyd med resultatet! Volvoen fungerer helt utmerket og det er skikkelig moro og kjøre billøp igjen. Alt var perfekt hele helgen og det har gitt meg selvtillit til å tråkke til enda hardere i de neste løpene. Jeg var litt heldig i finalen fordi gir kuttinga var slått på hele tiden og jeg slet med fusking på grunn av det. Jeg gav alt jeg kunne hele finalen, sa Ludvig Hunsbedt.

Hunsbedt kjørte alternativsporet på siste runden og kom inn bak Mats Lysen som lå på andreplass. Lysen gjorde en stor feil rett før mål og Ludvig kunne passere til andre plass. Lysen havnet nede på 6. plass, etter at han startet A-finalen fra nest beste startspor.
Sverre Isachsen tok som nevnt over EM-ledelsen. Han to erkerivaler, Timur Timerzyanov og Tanner Foust, hadde ingen god helg i Nederland. Frode Holte hadde heller ingen god helg, og ble uten poeng. Han deler allikevel fjerdeplassen sammenlagt med Mats Lysen. Ludvig Hunsbedt avanserte til 8. plass.

Resultater, 7. EM-runde SuperCars, Nederland
1. Sverre Isachsen, NOR, Ford Focus
2. Ludvig Hunsbedt, NOR, Volvo C30
3. Andy Scott, GB, Ford Focus
4. Michael De Keersmaecher, BEL, Ford Focus
5. Jean-Luc Pailler, FRA, Peugeot 207
6. Mats Lysen, NOR, Renault Clio
8. Guttorm Lindefjell, NOR, Skoda Fabia
9. Morten Bermingrud, NOR, Citroën C4

Poengstilling EM SuperCars etter 7. runde
1. Sverre Isachsen, NOR, 84
2. Timur Timerzyanov, RUS, 80
3. Tanner Foust, USA, 71
4. Frode Holte, NOR, 67
4. Mats Lysen, NOR, 67
6. Toomas Heikkinen, FIN, 67
7. Liam Doran, GB, 65
8. Ludvig Hunsbedt, NOR, 55