Seier og fortsatt mesterskapsledelse

Det ble nok en stor mesterskapshelg for Team Greenpower Racing og Technology i Formula STCC Nordic på Anderstorp Raceway denne helgen.

 

FORMEL: Det norske formelteamet Team Greenpower Racing & Technology har innfridd til de grader denne sesongen og førerne i teamet gjør denne helgen nok en fantastisk racehelg på Anderstorp Raceway.

I lørdagens finale løsnet det skikkelig for Edward Sander Woldseth som har slitt litt med å finne seg til rette i Formel Renaulten. Under lørdagens finale kunne Woldseth endelig innkassere årets første seier.

–    Jeg er utrolig fornøyd med min første serier i Formula STCC! Endelig har jeg blitt komfortabel med å kjøre med slicks og vinger, noe som gjør at jeg virkelig kan begynne å fighte helt i toppen, forteller Woldseth. Han kjempet lenge om en ny pallplass i finale 2, men grunnet et avkjørsel måtte han utenfor pallen i andre løpet.

–    Det var synd å miste andreplassen, men jeg kjørte av banen, og kom ut som nummer fem. Jeg kjørte fordi en av konkurrentene og endte til slutt på en fjerdeplass, men jeg har skaffet meg viktige poeng i mesterskapet og ligger nå bare ett poeng bak tredjeplassen, forteller han.

Fortsatt i mesterskapsledelse
Mesterskapsleder og teamkollega Emil Heyerdahl kjørte også svært godt på Anderstorp og fikk med seg to pallplasser, og økte samtidig sin ledelse i mesterskapet.

–    Ser man på helheten i helgen så er jeg fornøyd. Jeg kvalet inn som nummer fire på begge kvalene, og det er ikke helt der vi ønsker å være, men vi jobbet oss tilbake og endte på en tredje og en andreplass, som gjorde at jeg fikk viktige mesterskaps poeng og jeg leder fortsatt mesterskapet, sier han. Nå retter han blikket fremover og ser frem til Falkenberg første helgen i juli.

 

–    Jeg vil takke hele Team Greenpower for strålende hjelp og støtte gjennom helgen, og nå er det bare å rette fokuset inn imot Falkenberg som er neste race. Da skal vi være klare igjen, sier Heyerdahl. Nordmannen leder Formula STCC Nordic med sine 131 poeng. På andreplass ligger Simon Ohlin med 111 og bak han følger Alfred Nilsson med 92 og Edward Sander Woldseth med 91 poeng.

Lars Solheim hadde problemer med girkassa i sin formelbil og mistet dermed mye av kjøringen på fredag. Han er likevel greit fornøyd med helgens runde.

–    Vi har hatt en helt grei helg med noen problemer. Vi manglet litt fart i bilen gjennom hele helgen til å henge med helt i toppen, men vi fikk verdifulle runder i kroppen, og jeg ser frem til fortsettelsen, sier han.

 

Teamledelsen fornøyd
Team Manager, Marius Gjevik er svært godt fornøyd med teamets prestasjoner denne helgen.

–    Vi har gjort nok en vellykket helg, og vi viser styrke gjennom hele helgen. At Edward tar sin første seier her står det stor respekt av. Emil viser stor klokhet og sikrer svært viktige poeng i mesterskapet. Lars gjør en veldig god jobb, og har god fart i starten av løpet, og er helt oppe på en fjerdeplass, men han sliter litt mot slutten og ender tilslutt på en sjuendeplass på lørdagens finale, sier han. Været var ustabilt på Anderstorp Raceway på søndagen, og valgene tatt i depoet blir viktige.

 

–    Valget sto mellom regndekk eller slicks og avgjørelsen måtte vi ta tett opptil starten på løp nummer to. Det ble regndekk, og Edward og Emil er med fra første meter. Emil velger taktisk å sikrer viktige poeng i sammendraget, mens Edward er uheldig og har en avkjøring som gjør at han dette ned til fjerdeplass i mål. Lars gjør nok et sterkt løp og får mil i kroppen. Slutter på sjetteplass, som er veldig bra, avslutter Gjevik.

For mer informasjon:
www.greenpowerracing.com

 

Resultater Formula STCC Nordic 16. -17. juni 2018:

Formula STCC Nordic, Anderstorp Raceway 16. juni Resultat finale 1:
1. Edward Sander Woldseth, Team Greenpower, 1:39.014
2. Simon Ohlin, Tornfrakt Racing, +5.452
3. Emil Heyerdahl, Team Greenpower, +5.751
4. Alfred Nilsson, Ward WestCoast Junior Team, +9.709
5. William Winsth, Tornfrakt Racing, +14.100
6. Lars Solheim, Team Greenpower, +14.826
7. Viktor Andersson, MA:GP, +16.619
8. Sebastian Persson, Ward WestCoast Junior Team, +1:18.040

 

Formula STCC Nordic, Anderstorp Raceway 17. juni Resultat finale 2:
1. Simon Ohlin, Tornfrakt Racing, 1:47.334
2. Emil Heyerdahl, Team Greenpower, +6.047
3. Sebastian Persson, Ward WestCoast Junior Team, +10.966
4. Edward Sander Woldseth, Team Greenpower, +12.943
5. Alfred Nilsson, Ward WestCoast Junior Team, +15.781
6. Lars Solheim, Team Greenpower, +25.752
7. Viktor Andersson, MA:GP, +42.132
DNF. William Winsth, Tornfrakt Racing, DNF

 

Topp 5 i Formula STCC Nordic
1. Emil Heyerdahl    131
2. Simon Ohlin    111
3. Alfred Nilsson    92
4. Edward Sander Woldseth    91
5. Sebastian Persson    59