Seier og tidsstraff for Gislerud

gislerud_porsche.jpgChrister Gislerud var denne helgen på Jyllandsringen for å kjøre runde 10 og 11 i Special Saloon Car Challenge med sin Porsche 997 GT3.

Det begynte bra med tredje raskeste tid på den første kvalifiseringen. Det til tross for at Gislerud kun fikk kjørt én rask runde.

-Jeg måtte kjøre rolig de første rundene for å kjøre inn nye bremser. Når jeg var klar for å gi gass rakk jeg kun én runde før det ble gulflagg og kvalifiseringen ble avbrutt, forteller Gislerud.

Det var Frederik Holm i sin Renault Megane Trophy V6 som var raskest, etterfulgt av Alex Frederichsen i en Aquila CR1 og Christer Gislerud med sin Porsche.

Under den andre kvalifiseringen var det nok en gang Frederik Holm som satte den beste tiden, men denne gangen hadde han Gislerud hakk i hel.

Det første løpet gikk helt etter boka. Gislerud tok starten fra tredje startspor og ledet løpet fra start til mål. Dermed sikret han sammenlagtseieren for sin klasse i årets mesterskap. Frederik Holm måtte bryte løpet allerede etter to runder, så Alex Frederichsen tok andreplassen foran Johannes Graversen i sin turbomatede Fiat X 1/9.

I det andre løpet tok Gislerud nok en gang starten, men slet umiddelbart med bremseproblemer. Etter noen runder ble han presset hardt av Johannes Graversen. Siden disse ikke kjemper i samme klasse gjorde ikke Gislerud motstand når Graversen la seg ut for å bremse seg forbi i enden av langsiden. Noen runder senere kopierte Frederik Holm den samme manøveren og Gislerud datt ned på en tredjeplass totalt, men fremdeles best i sin klasse. Frederik Holm hadde nå siktet innstilt på Johannes Graversen noe som utviklet seg til en hard kamp mellom de to danske førerene. Dette gjorde at Gislerud igjen kunne legge press på de to i tet. Flere ganger var han oppe på siden av Holm, men dansken stengte alle luker. På den siste runden fikk Gislerud bedre fart ut på langsiden og kom opp på siden av Holm. Dansken forsøkte å stenge, men Gislerud knep andreplassen med en margin på kun 33 hundredels sekund.

Dessverre var gleden kortvarig. I det de krysset målstreken ble det kontakt mellom de to bilene, noe som førte til at hjulene hektet i hverandre og Frederik Holm ble sendt ut i rekkverket. Dansken kom uskadet fra det, men hans flotte Renault Megane Trophy ble totalvrak. Gislerud ble idømt 20 sekunders tillegg for å ha forårsaket avkjøringen, og endte dermed på en sjetteplass.

Neste runde i Special Saloon Car Championship går av stablen den 13-14. september på Ring Djursland

Resultater runde 10
1. Christer Gislerud, Porsche 997 GT3
2. Alex Frederichsen, Aquila CR1
3. Johannes Graversen, Fiat X 1/9 Turbo
4. Thomas Mortensen, Aquila SR1
5. Thomas Vestergaard, Ferrari 360 Challenge
6. Hans-Henrik Pedersen, Corvette C5R

Resultater runde 11
1. Johannes Graversen, Fiat X 1/9 Turbo
2. Alex Frederichsen, Aquila CR1
3. Thomas Mortensen, Aquila SR1
4. Hans-Henrik Pedersen, Corvette C5R
5. Thomas Vestergaard, Ferrari 360 Challenge
6. Christer Gislerud, Porsche 997 GT3