Seier på Sørlandet!

svenskerud_act_500.jpgRally Sørland ble en kjempesuksess for Trond G. Svenkerud og kartleser Tom Andre Haldammen. De tok sesongens første seier i NM-klassen for tohjulsdrevne biler.

-Vi startet litt forsiktig på fredag, siden dette var det første løpet på grus med bilen. Vi fikk justert den inn og den ble etter hvert veldig god å kjøre. Etter fredagskjøringen lå vi 26 sekunder bak lederen, så vi var spente på om vi skulle klare å ta igjen det, sier Trond Svenkerud.

Under servicen på fredag kveld gjorde teamet enda flere justeringer, i håp om at dette skulle gjøre Renaulten enda raskere.

-Da vi startet på Lørdag morgen merket jeg med en gang at bilen var mye bedre og lettere å kjøre. Så da var det bare å justere opp tempoet, men ikke for mye. For man må kjøre med en ekstra margin i Rally Sørland Veiene er meget teknisk krevende og gjør man en liten feil så ender det med brutt løp. Så vi kjørte sikkert, men fort. Inn til service hadde vi tatt igjen de 26 sekundene vi lå bak og ledet faktisk med 2 sekunder, kan Svenkerud fortelle.

Det skulle etter hvert bli en avnvittig fight mellom Svenkerud, Jo-Inge Bakken og Peder Økseter.

-Før den siste etappen hadde vi nå en ledelse på 19 sekunder til Økseter og 10 til Bakken. Vi ble enige om at det bare var å kline til og holde et høyt tempo, det gikk midt i veien hele tiden og i mål fikk vi bekreftelsen på at vi hadde vunnet! Vi ble i tillegg nummer 11 totalt av 130 startende, så i resten av sesongens NM runder er vi seedet, jubler Svenkerud.