Seier til Sondre Evjen i Latvia

s_evjen_16_10
Sondre Evjen avsluttet årets sesong i RX Lites med å vinne løpet i Latvia. – Dette er det største jeg har vært med på noen gang, sier en overveldet Sondre Evjen.

 

Sondre Evjen (18) fra Ål i Hallingdal hadde som mål om å komme på pallen i årets siste løp i RX Lites rett utenfor Riga i Latvia. Evjen kjørte godt hele helgen, og endte sin semifinale på en andreplass.

 

– Da tenkte jeg at målet om en pallplass var innen rekkevidde, men jeg var ganske nervøs, innrømmer Evjen.

 

Som spotter denne helgen har Evjen hatt tre ganger Europamester Sverre Isachsen. Rådene fra Isachsen var gode å ha ta nervene nesten tok overhånd.

 

– Sverre ba meg om å pushe hele tiden, og det hjalp.

 

I finalen fikk Evjen en god start. Det var Simon Olofsson som var raskest ut, mens Evjen kjempet mot teamkamerat Joachim Hvaal. Det endte med et sammenstøt, og litt senere måtte Olofsson bryte. Dermed var det Evjen som lå i ledelse, og etter noen nervøse runder kunne han kjøre inn til sin første seier i RX Lites noensinne.
 

– Nå er jeg nesten tom for ord. Vi har kjempet så hardt og har hatt mye uflaks i år. Nå var endelig marginene på min side. Nå blir det fest, jubler Sondre Evjen, som hadde med seg rundt 50 gjester, sponsorer og fans til Latvia.
 

Sesongen er imidlertid ikke over for Evjen. Allerede til helgen skal han delta i Rallycross Nordic på Grenland, og han håper også å kjøre bilcrossløpet NGK Masters i Sverige. Tidligere i år vant han juniorlandsfinalen i bilcross, så et godt resultat i NGK Masters er så absolutt innen rekkevidde.

– Dette har vært en god sesong. Seier i juniorlandsfinalen og seier nå i Latvia. Også har jeg lært mye, så jeg gleder meg allerede til neste sesong, avslutter Sondre Evjen.

Sebastien Loeb vant VM-runden i Supercars i Latvia, mens Tommy Rustad gikk til topps i EM-runden.