Seier til Ebbesvik på Donington

t_ebbesvik_port.jpgThor-Christian Ebbesvik vant lørdagens runde i Formel 3-mesterskapet European F3 Open på Donington Park i England.

-Endelig fikk jeg bevist det jeg har visst hele sesongen, sier Bergensgutten.

25 år gamle Thor-Christian Ebbesvik har hatt en problemfylt start på årets sesong i European F3 Open, men i lørdagens runde på Donnington Park klaffet alt. Fra beste startposisjon hadde han kjempestart og ledet løpet fra start til mål.

-Jeg har visst hele tiden at jeg er god nok for å vinne løp i dette mesterskapet, ettersom jeg vant to løp i fjor. De første løpene har imidlertid vært preget av tekniske problemer, men i går fungerte bilen som den skulle, og da var det ingen som kunne slå meg, sier en stolt Bergenser.

Ebbesvik har slitt med innstillingen på vingene denne sesongen, men Donnington Park skiller seg litt fra mange av de andre banene, og da fant Ebbesviks team, det britiske West Tec, et oppsett som fungerte bra.

-Denne seieren var utrolig viktig, for selv om jeg selv har visst at jeg er god nok for å vinne var det viktig å bevise dette for andre også. Dessuten venter en lang sommerferie nå, og det var godt å avslutte vårsesongen med et bra resultat.

Det kunne fort ha blitt både en førsteplass og en andreplass denne helgen, for i søndagens løp kjørte også Ebbesvik strålende. Ettersom man snur rekkefølgen for de seks beste fra lørdagens løp, måtte Thor-Christian starte i sjette startposisjon i dag. Fra denne plasseringen kjørte han seg glimrende opp i feltet og lå på en andreplass da det gjenstod en sving. Da kom imidlertid Jonathan Legris og kjørte rett inn i nordmannen, slik at han snurret og bare ble nummer seks.

-Det var surt hva som skjedde i dag, men jeg tar med meg det positive fra lørdagen. Jeg har igjen bevist at jeg er en av de aller raskeste førerne i mesterskapet.

Stefano Bizzarri vant søndagens løp, og med en første- og en sjetteplass har Thor-Christian Ebbesvik rykket opp til en sjuendeplass sammenlagt. Det er nå spanske Celso Mguez som leder mesterskapet totalt. Den neste runden går ikke før den 19. september på franske Magny Cours.

-Før den tid skal jeg teste en del, og vi jobber også å få til en test i en LMP2-bil for målet er fortsatt å få til kjøring i 24-timersløpet på Le Mans til neste år og med kjøringen jeg har vist i helgen bør ikke det være urealistisk, avslutter Thor-Christian Ebbesvik.