Seier til Ebbesvik i Spania

ebbesvik_valencia.jpgThor-Christian Ebbesvik tok en seier og en 5. plass i helgens to løp i det spanske formel 3-mesterskapet på Jerez-banen.Det var runde 15 og 16 i det Spanske Formel 3 Mesterskapet på Jerez i Spania.

Mesterskapet nærmer seg nå slutten, og det gjenstår etter dette kun 2 løp som går om snaue to uker i Barcelona.

Etter å ha slitt litt med ny bil, var det oppløftende å se at den siste testen i England i forrige uke har hjulpet. En 6 plass i lørdagens kvalifisering var ikke helt som planlagt, men en solid forbedring fra de siste løpene, og med kun 0,3 sek. fram til førsteplass er det tydelig at teamet har begynt å finne ut av bilen.

-På de to siste testdagene i England gjorde vi en del justeringer på bilen min, og jeg var derfor optimistisk før denne helgen. En 6 plass på kvalifiseringen er derfor absolutt en forbedring, uten at jeg ennå føler bilen er optimal»

Helgens første løp på lørdag var ganske begivenhetsløst for Thor-Christian, og etter å ha avansert en plass ble han liggende på en 5 plass stort sett hele løpet. I søndagens løp snues rekkefølgen på de 6 første fra lørdagens løp, og etter en aldri så liten tur av banen ble Thor-Christian passert på siste runden, og havnet på nettopp en 6 plass. Dette gav ham «pole-position» i race 2, og således med det aller beste utgangspunkt.

-Selv om jeg klarte å henge bra med i gruppen på 6 biler som dro i fra resten av feltet, innså jeg ganske snart at jeg ikke ville kunne avansere noe særlig uten at noen av de foran gjorde en feil. Det var derfor nærliggende å tenke litt strategisk foran søndagens løp, og kom jeg i mål som nr. 6 ville jeg få beste startspor i søndagens løp, hvilket ville gjøre alt mye lettere på søndag.

Etter en meget god på start fra «pole» i søndagens løp fikk Thor-Christian raskt ca. et halvt sekunds ledelse, hvilket skulle vise seg å holde hele løpet gjennom, og således sikre ham sesongens andre seier.

-Jeg hadde en kjempegod start, og klarte således å unngå at de bak fikk nytten av å «slip-streame» forbi meg på den lange bakre raken på Jerez. Denne avstanden klarte jeg etter dette også å holde på, og løpet var udramatisk. Jeg følte meg aldri presset. En ny seier etter alt det vi har jobbet med smakte utrolig bra.