Seier til Henrik Furuseth i Baltimore

h_furuseth_sep_12.jpgHenrik Furuseth vant det ene av to løp i årets største løp i antall tilskuere i USF2000-serien i Baltimore i helgen.

Henrik Furuseth,  som er med i Junior Team Norway, har i helgen kjørt runde nr. 11 og 12 i det amerikanske formelbilmesterskapet USF2000. Løpene ble kjørt i bygatene i Baltimore som for anledningen var omgjort til racerbane. Både IndyCar Series og American Le Mans Series kjørte i samme arrangement, og det tiltrakk 150.000 tilskuere.På fredagen skulle det kjøres kvalifisering, men grunnet store forsinkelser med omgjøring av banen ble det ikke noe kvalifisering. Reglene sier at hvis en kvalifisering ikke blir kjørt, blir startoppstillingen satt opp etter poengstillingen sammenlagt i mesterskapet.
Henrik lå på andre plass før dette løpet, dermed startet han i andre startspor i løpet bak sammenlagtleder RC Enerson. Henrik hadde en knallstart på løpet og kjørte rett opp i ledelse. Han fikk raskt en luke til de andre konkurrentene og klarte å holde denne helt til mål. Dermed kunne Henrik juble for sin 5. seier i sesongen.

Henrik hadde raskeste rundetid (og ny banerekord) i Race 1 som gjorde at han startet i Pole Position i Race 2. Henrik hadde nok en god start og beholdt ledelsen. Banen var veldig smal og betongvegger på begge sider gjorde det ekstra vanskelig. Nesten halvveis i løpet hadde Henrik fortsatt ledelsen, men amerikaneren Mark Eaton lå ikke langt bak. I et av de trangeste partiene kom Henrik borti betongveggen på innsiden av banen, slik at bilen ble slengt over og venstre bakhjul traff veggen på utsiden. Han kom seg videre, men med redusert fart og ble innhentet bakfra. Neste runde ble han påkjørt og snurret, og måtte inn i pit-lane for å reparere bilen. Teamet fikk sjekket bilen og reparert skadene, og Henrik kunne kjøre videre og fullføre løpet. Han endte til slutt på en 10. plass i løpet.

– Race 1 var fantastisk. Banen var veldig spesiell og fysisk krevende, noe som gjorde den ekstra morsom å kjøre på. Bilen var helt utrolig bra. Jeg vil takke teamet mitt Cape Motorsports with Wayne Taylor Racing for dette. De gjorde en fantastisk jobb med oppsettet på bilen hele helgen, og de har gjort en fantastisk jobb hele sesongen, sa Henrik på pressekonferansen etter løpet.

Poengstillingen etter helgen viser 7 poeng mellom lederen RC Enerson og Henrik. Det gjenstår kun to løp i sesongen, og begge løpene kjøres på Virginia International Raceway helgen 14. og 15. september. Hvem som vinner mesterskapet avgjøres der, og før de to siste løpene kan hele tre førere vinne mesterskapet.