Seier til Henrik Furuseth på Mid-Ohio

henrik-furuseth-pallen-mid-ohio.jpgUnder vanskelige forhold tok Henrik Furuseth en klar seier foran sine konkurrenter i formelbilklassen USF2000 National Class i helgen.

Løpet gikk sammen med både American Le Mans Series og IndyCar, så det var et kjempestort arrangement. Et voldsomt regnvær på morgenen gjorte at banen fortsatt var våt da starten gikk. Samtlige biler kjørte derfor på regndekk. Fra 2. startspor gikk han rett i ledelse og kjørte klart raskere enn sine konkurrenter på den glatte banen. Allerede på den første runden fikk han en god luke. Solen hadde kommet frem og banen tørket raskt opp under løpet. De skiftende og ujevne forholdene gjorde at mange fikk problemer og kjørte av banen. Henrik hadde full kontroll og beholdt sin ledelse til mål og kunne kjøre jublende over mållinjen til sin andre seier for sesongen. Etter denne 6. runden ligger han på andreplass i det amerikanske mesterskapet, kun ett poeng etter lederen R.C. Enerson.

Neste runde er på den raske banen Road America i Wisconsin den 17. og 18.august. Henrik kjørte en test der i juni som gikk veldig bra, så han er optimistisk og håper på et godt resultat også der.