Seier til Møller Bil Motorsport

Møller Bil Motorsport vant TCR-klassen i lørdagens 6-timersløp i det tyske langdistansemesterskapet VLN på Nürburgring lørdag.

– Dette er en stor seier for oss. Følelsen av å stå oppe på pallen og motta jubelen fra nesten 50 blåkledde fra Møller Bil, og mange hundre andre, er noe jeg aldri kommer til å glemme, sier en av de fire sjåførene Håkon Schjærin.

Det årlige 6-timersløpet på Nürburgring blir regnet som høydepunktet i VLN-mesterskapet, og markerer også starten på høstsesongen i mesterskapet som kjører alle sine løp på den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife.

Ettersom dette også er det lengste løpet i sesongen, hadde Møller Bil Motorsport med seg sin fjerdesjåfør Anders Lindstad denne gangen. I kvalifiseringen lørdag fikk både Schjærin, Lindstad og Atle Gulbrandsen sine runder ødelagt av ulykker og gulflagg, men da det gjenstod noen minutter slo Kenneth Østvold til med den fantastiske tiden 08.42. Det er den raskeste rundetiden noensinne i TCR-klassen i VLN, og det holdt selvsagt til pole position.

Ledet fra start til mål
Det var også Kenneth Østvold som startet løpet, og Ottestad-gutten hadde en god start og økte ledelsen til de ni konkurrentene i TCR-klassen. Håkon Schjærin fortsatte med det gode tempoet, men ble truffet av en bil i forbindelse med en forbikjøring. Schjærin kunne heldigvis fortsette, selv om rattet nå stod litt skjevt.

Ledelsen til konkurrentene hadde nå blitt så stor at de neste førerne Anders Lindstad og Atle Gulbrandsen fikk beskjed om å ta det med ro, ikke skade bilen noe mer og sørge for at de kom til mål. Til tross for et tempo som var langt lavere enn hva de kjører til vanlig, økte de faktisk forspranget til konkurrentene. Til slutt skulle Kenneth Østvold også avslutte løpet, og han kunne kontrollere inn til en overlegen seier.

Til slutt vant Møller Bil Motorsport TCR-klassen med en runde, og de kjørte også inn til en imponerende 20. plass totalt i det 173 biler store startfeltet.

– En perfekt helg
Jubelen ville ingen ende ta da sjåførene til Møller Bil Motorsport skulle opp på pallen, sammen med totalvinnerne av løpet.

– Dette har vært en perfekt helg for oss. Bilen har gått om ei klokke, endringene vi gjorde på oppsettet før løpet fungerte perfekt, rundetiden vi satte i kvalifiseringen var utrolig sterk, gjestemekanikerne gjorde en imponerende innsats og i løpet kunne vi kontrollere fra start til mål. Når vi samtidig hadde med rundt 40 gjester fra Møller Bil i Baltikum som smilte fra øre til øre, så kan vi vel konstatere at dette ikke kunne ha gått bedre, sier teamsjef Marius Misfjord.

Det neste løpet for Møller Bil Motorsport er den 1. september.

Resultat:
1: Møller Bil Motorsport, Audi RS3
2: FEV Racing, Seat Cupra
3: Lubner Motorsport, Opel Astra

 

Foto: Pål Henning Berg, Ferskvann Reklamebyrå